Ezek lehetnek az Android 10 újdonságai

Ezek lehetnek az Android 10 újdonságai

Natív támogatást kaphatnak az arcalapú biometrikus szenzorok és az összehajtható panelek, jöhet a gyors vészhívás és a sötét rendszertéma.

Nem csak a várható tízes számozás miatt lehet kulcsfontosságú a nyár végére várt, következő Android főverzió: jó előre kiderült, hogy a Google által fejlesztett operációs rendszer alapvető támogatást nyújt majd az összecsukható panelekhez, egészen pontosan a felület és az appok megfelelő alkalmazkodásához, lásd az alábbi példát.


(forrás: Android Developers)

Ez várhatóan egyébként több lépcsőben érkezik majd, az Android Q-ig például különféle API-kal készülhetnek a fejlesztők a változó képarányokra és felbontásokra. Az XDA Developers szerint ugyanakkor biztosan az Android Q-val debütál majd az arcalapú azonosítás hardverszintű támogatása. Smart lockszekció alatt a zöld robotos rendszer egyébként eddig is kínált arcazonosítást (megbízható arc), ám a kevésbé biztonságos, 2D-s fajtából.

Sötét rendszertéma az XDA Developers által hozzájutott, korai Android Q verzióban
Sötét rendszertéma az XDA Developers által hozzájutott, korai Android Q verzióban

 

Az iPhone X, majd a Mi 8 Explorer Edition és a Mate 20 Pro viszont komolyabb, több komponenses, dedikált hardverrel szerelt megoldást kínált a 3D-s arcfelismerésre, és ehhez nyújthat natív kódot a 10-es Android. Az XDA-s srácok azt is kihalászták a szoftverkódból, hogy a hardverszintű azonosítás elég fejlett lehet a mobilfizetés biometrikus megerősítéséhez – operációs rendszerszinten az arcalapú eddig nem volt engedélyezve, csak az ujjlenyomatos. Az Android Q egyébként sötét témát, gyors vészhívási opciót, asztali kiterjesztést, mozgó képernyőfelvételt, minden szenzor kikapcsolásának az opcióját, 5G és WPA3 WiFi támogatást, illetve egyéb, itt részletezett apróságokat hozhat.

via mobilarena

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A GMS-Goat Mobile Shop Eger legnépszerűbb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is! Több mint 3.000 javítás van a hátunk mögött!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Szombaton nincs szerviz!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Mobiltelefonok, tabletek és okosórák adásvétele

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

Discover more from GMS - Goat Mobile Shop

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading