Szervizes nap: soha nincsennek veszve az adatok!

Szervizes nap: soha nincsennek veszve az adatok!

Egy érdekes történet, hogy tényleg mindig van egy utolsó esély az adatok megmentésére.

Érdekes történetet hoztunk nektek a héten! Egy ügyfelünk azzal keresett meg minket néhány nappal ezelőtt, hogy van egy kis baj az iPhone-ával és szeretné, hogy az adatokat mentsük le róla ha lehet.

A gond a készülékkel pedig a következő volt:


Át ment rajta egy autó!

A kép csak illusztráció!

De nem egy „egyszerű, össze tört a kijelző ez van módon”. A telefon alsó két harmada gyakorlatilag, 20 fokos szögben el volt hajolva. A készülék állapota sok jóval már bevizsgálás előtt sem kecsegtetett, de lesz ami lesz alapon természetesen megpróbáltuk megmenteni a készüléket és átvettük javításra.

A kijelző kiszerelése sem után festett szebb látványt a „telefon”:

  • az ujjlenyomat olvasó szallagkábele gyakorlatilag megsemmisült
  • dock csatlakozó szalagkábele elszakadt, a dock panel ketté tört
  • a készülékház olyan szinten volt benyomódva (valószínűleg egy kavics is beszállhatott a buliba), hogy a panelt teljesen elnyomta, így a fődarab jelentősen roncsolódott
  • a kijelző romokban volt belül is (annyira tönkre ment, hogy a készülék a javítás után sem kapcsolt be az eredeti LCD-vel)
  • az akku takaró fólia a kijelző szilánkjaitól több helyen sérült, így kiszerelés előtt újra kelett ragasztani, hogy ne gyulladjon ki (a modern akkuk, ha megsérülnek, a levegőben lévő oxigén hatására felizzanak, majd ki gyulladnak)
  • és sok „kis apró” hiba, ami az adatmentést nem befolyásolta, de a telefon használhatatlanná vált miatta

Hogy mit tettünk ezek után? Darabokra szedtük a készüléket, addig mentünk, amíg a panelt ki nem tudtuk építeni a házból, hogy egy donor telefonba belerakva megpróbáljuk lementeni róla az adatokat.

De a telefon nem kapcsolt be így sem.

Komolyabb kezelésnek vetettük alá a panelt, minden árnyékoló lemezt le szedtünk róla, magas hőmérsékleten átmelegítettük, hogy a törött kötések hátha egymásra találnak és lás csodát:

A donor telefonba rakva a panelt életre kelt!

Ezután már csak iTunes-ra kellett raknunk a készüléket és már mehetett is a biztonsági mentés! A készüléket vissza építettük az átvételkori állapotába, ami így sajnos használhatatlan, viszont miden adatot megtudtunk menteni róla!

Kb 2 órát vett igénybe a teljes munkafolyamat, de megérte, hiszen elvégeztük a kért feladatot. És hogy ez mennyibe került az ügyfelünknek: mindössze bruttó 10.000 Ft!

Azt hiszem ismét bebizonyosodott, hogy szinte nincs az az eset, amikor le kell mondani egy készülékről, vagy az adatainkról, csak a Goat Mobile Shophoz kell fordulni! 🙂

Van egy telefon amit a halálból kell visszahozni? Vagy csak az adatok lennének fontosak róla? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d