Teljes értékű támogatást hoz az Android Q az összecsukható panelekhez.

Teljes értékű támogatást hoz az Android Q az összecsukható panelekhez.

napokban már írtunk a hajtogatási lázról és most jönnek szépen a további konkrétumok. Nem alaptalan a Samsung és a Google eheti, hajtogatható kijelzős mobilkészülékhez tartozó bejelentését mobiltörténeti pillanatnak nevezni. A FlexPai ugyan előbb mutatott be egyszer majd megvásárolható, összecsukható terméket, a koreai és az amerikai vállalat ugyanakkor szoftveroldalról is mögé kívánja tenni a támogatást, a technológiákról és az új anyagokról nem is beszélve.


(forrás: PhoneArena)

A fent látható prototípus működés közben prezentálja egy készülék két kijelzőjének eltérő megjelenését és ahhoz passzoló felületelrendezését. Ez már a Samsung One UI működés közben, ami „normál formában”, az Android 9-cel együtt érkezik az idei Galaxy csúcskészülékekre, és ami már alkalmazkodni fog a gyártó 7,3″-es belső és 4,3″-es külső kijelzővel várt, félbehajtható készülékéhez.


(forrás: PhoneArena) [+]

Összecsukva láthatóan mobilelrendezésben jelennek meg az ikonok a cover display becenevű, kisebb panelen, szétnyitva pedig táblagépes formában (main display). A folytonosság lesz a műfajban a kulcsszó, azaz a zavartalan váltás az egyik nézetből a másikba, és a Google Android-szinten is rajta van a dolgon.


(forrás: Android Developers)

A fenti animáció befele és kifele összecsukható megjelenítő esetében is jól mutatja a gördülékeny átmenetet a két elrendezés között, és a keresőóriás rövidtávon alkalmazásszinten, hosszútávon pedig a következő főverzió kódjában kívánja a támogatást elhozni. Ez az első alkalom egyébként, hogy a Google nyíltan beszél az Android Q-ról, a natív foldable támogatást elhozó verzió persze várhatóan csak 2019 nyarán lesz kész. Addig tehát marad a korlátozott támogatás a keresőóriás részéről, míg a Samsung saját kútfőből terjeszti ki a szoftverfelületet.

Multitasking a jövőre érkező Samsung One UI felületén


Multitasking a jövőre érkező Samsung One UI felületén (forrás: PhoneArena) [+]

Ez nem csak egy alkalmazás könnyed formaváltását jelenti: a gyártó demózta három app egyidejű futtatását (multi-active window). Ezt jelenleg nem támogatja az Android, viszont új szintre emelheti a multi-taskingot és a produktivitást. Arra is lesz lehetőség, hogy összecsukva egy, szétnyitva három alkalmazás jelenjen meg, megjegyezve a különféle elrendezéseket, és ott folytatva a folyamatokat, ahol a felhasználó félbehagyta (multi-resume).

Vinny DaSilva 

🛫
🌍
🎮
☕

@vad710 · 2018. nov. 7.Válasz neki: @vad710

Developer guidelines otw! Emulators to help testing foldable. #sdc18

Kép megtekintése a Twitteren

Vinny DaSilva 

🛫
🌍
🎮
☕

@vad710

Looks like @Flipboard is already on the foldable bandwagon! #sdc18pic.twitter.com/iFfjNynzRQ23:48 – 2018. nov. 7.

Embedded video

Twitter Ads-információk és Adatvédelem

A legtöbben persze egyidejűleg egy alkalmazást használnak, és a Google ígérte: a YouTube például hamar alkalmazkodni fog a formaváltáshoz a két kijelző, avagy egy kijelző két formája és felbontása között. A Flipboard pedig már demonstrálta is a hibátlan átmenetet a Samsung platformján, úgyhogy láthatóan a fejlesztők is motiváltak.

A FlexPai valóban hajlítható, szépnek viszont nem lehet mondani


A FlexPai valóban hajlítható, szépnek viszont nem lehet mondani (forrás: CNet) [+]

Első körben persze nem fognak az összehajtható és szétnyitható kijelzős mobilok esztétikai vagy ergonómiai versenyt nyerni, ám mint mindig, ezúttal is évek távlatában gondolkodik a piac, tehát lesz idő a dolgon csiszolni és finomítani. Nem véletlen, hogy az LG, az Oppo, a Motorola, a Xiaomi, a Lenovo és a Huawei részéről is hallani terveket műfajon belül, tíz év távlatából pedig 2018 novembere lehet az a kiindulópont, amikortól a hajtogatható mobilok korszakát számon tartjuk. A munka nagy része persze még hátra van, az alapok legalábbis, ha más nem, roppant érdekesek.

via mobilarena

One thought on “Teljes értékű támogatást hoz az Android Q az összecsukható panelekhez.”

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d