Gyakran ismételt kérdések

A leggyakrabban előforduló kérdéseket igyekeztünk össze szedni. És persze megválaszolni.

Általános kérdések

Milyen típusú okos telefonok szervizelésével foglalkozunk?

A legtöbb jelenleg forgalomban lévő készülék szervizelésével foglalkozunk, illetve olyan régebbi típusokkal is, amikhez elérhető még alkatrész. Ha egy szóban szeretnél választ kapni: szinte mindennel. Tehát iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi, Sony, HTC. Bármi jöhet.

Megpróbáltam magamnak megjavítani a telefonomat, de nem sikerült.

Semmi gond. Csak hozd be hozzánk és mi megoldjuk a problémát!

Több hibája is van a telefonomnak. Tudtok ajánlatot adni ez esetben is?

Természetesen igen! Csak hozd be a készüléket és mi részletes ajánlatot készítünk neked. A döntést pedig itt is te hozod meg: csak azt a hibát orvosoljuk, amelyiket vagy amelyikeket kéred.

Postán küldött készülékekkel kapcsolatban

Bármilyen telefont küldhetek nektek javításra?

Igen! Viszont mielőtt ezt megtennéd, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy ajánlatot tudjunk adni, illetve le egyeztessük a munka menetet!

A telefonon kívűl mást is el kell küldenem nektek?

Csak a készüléket, de azt olyan módon, hogy ne sérülhessen amíg eljut hozzánk, valamint az elérhetőségeidet, hogy kapcsolatba tudjunk lépni veled.

Szükségletek van a feloldó kódomra?

Ez elengedhetetlen. Sajnos enélkül nem tudunk belépni a telefonba, így a munkánk végeztével nem tudjuk ellenőrizni a funkciók megfelelő működését. Mint például a kamera, wifi, érintőfelület működése.

A SIM kártyát hagyjam a telefonban?

Ne tedd. A SIM kártyád nélkül is tudjuk tesztelni a készüléket, ráadásul nem tudnál addig telefonálni sem 🙂

Beázott telefonok javítása

Mit kell tennem, ha folyadék érte a telefonomat?

A legfontosabb: kapcsold ki! Ha kikapcsolt: ne kapcsold be! Otthoni körülmények között nem fog kiszáradni, így amilyen gyorsan csak lehet keress fel minket. Ne halogasd a javítást, mivel itt nem napokon, hanem sokszor órákon múlik a javíthatóság!

Vízbe esett a telefonom, de azóta is működik egy funkciót kivéve. Mi a tehendő?

A legegyszerűbb válasz erre a kérdésre az az, hogy gyere be hozzánk! Azt az egy hibás funkciót nem sokára több is követni fogja, majd használhatatlanná is válhat a készüléked!

Mennyi ideig tart egy beázott telefon javítása?

Ez az egyik legtovább tartó javítás. 2-3 napot is igénybe vehet, mivel itt olyan munkafolyamatokon kell végig esnie a telefonnak amiket nem lehet siettetni. Ettől rövidebb idő alatt egyszerűen nem lehet megoldani ezt a fajta javítást.

Kijelző cserével kapcsolatos kérdések

Le ejtettem a telefonomat, de csak az üveg tört össze. Külön lehet ezt cserélni?

A legtöbb mai készüléknél felépítményéből adódóan sajnos nem. Legtöbbször az egész kijelző egybe van laminálva és külön nem lehet cserélni. Régebbi típusok esetében lehetséges az érintőplexi cseréje magában is.

Honnan tudom, hogy tényleg az LCD (kijelző) romlott el a telefonomon?

Ha a telefonod meg van hajolva, vagy a kijelzőn pixel hibák vannak, esetleg repedés-törés, vagy hosszanti csíkok, akkor valószínűleg cserélni kell. Nem vagy biztos benne még így sem? Hozd be hozzánk, vagy küldj egy képet a bekapcsolt kijelzőről és ingyenesen diagnosztizáljuk neked a hibát, valamint ajánlatot is adunk a javításra.

A telefonom kijelzője teljesen darabokban van, az üveg pedig apró darabokban hullik belőle. Kijelző cserét kell kérnem?

Igen. A kijelző teljes cseréje a megoldás ebben az esetben is. A javítás után ugyan olyan lesz mint új korában!