Centire pontos lesz a Bluetooth, mindent megtalálhatsz majd vele!

Centire pontos lesz a Bluetooth, mindent megtalálhatsz majd vele!

Új funkcióval bővült a Bluetooth technológia, amiért nagyon hálás leszel majd, ha elhagyod a jövő AirPods-át, lakáskulcsát, telefonját.

A Bluetooth mögött álló Bluetooth Special Interest Group tegnap bejelentette, hogy új funkcióval bővítették a szabványt, amely már része a Bluetooth 5.1 hivatalos specifikációjának, így a fejlesztők tegnap óta elkezdhettek dolgozni vele.

Az úgynevezett Direction Finding a Bluetooth helyzetmeghatározási képességeit fogja a következő szintre emelni. Ez jelenleg meglehetősen butácska, lényegében mindössze két dolgora képes. Egyrészt meg tudja mondani, hogy az adott eszköz hatótávon belül van-e, tehát egy bináris közelségállapotot tud mutatni. Másrészt a jelerősséget alapul véve nagyjából méteres pontossággal meg tudja mondani, hogy milyen közel van az eszköz.

Ez persze alap dolgokra elég már. Nem véletlenül használnak kis kulcscsomóra aggatható Bluetooth tageket, hogyha elveszted a kulcsod, segítsen a megtalálásában, de például egy elveszett AirPods felderítésekor is jól jöhet. Ugyanakkor a technológiai limitációi miatt még így is el lehet tölteni pár ideges negyedórát, mire a szennyesruhák közt egy zokniba esve megtalálod a fülest, hiába tudtad, hogy 30 méteren belül van az eszköz…

A most bejelentett technológia éppen ezen fog segíteni. A helyzetmeghatározáshoz ugyanis a megfelelő eszközök igénybe tudják majd venni azt az információt is, hogy a bejövő jelek milyen irányból érkeznek. Ez pedig – kiegészülve a már meglévő eljárásokkal – a Bluetooth SIG szerint elvben akár centiméteres pontosságú helyzetmeghatározást is eredményezhet.

A technológia rendkívül sokrétű alkalmazhatósággal rendelkezik. Nem csak a dolgok megtalálásában nyújthat majd segítséget, de például egy muzeumban járkálva az adott kép elé állva lehozhatja annak leírását, kapcsolódó tartalmakat; vagy lehetővé teheti az igazán pontos beltéri navigációt, ahol ajtóra pontosan tudod majd, hova kell benyitnod.

Persze mivel ez a Bluetooth 5.1 része, kelleni fog előtte az is, hogy minél több eszköz implementálja a szabványt. Erre pedig még feltehetően egy darabig várni kell majd. Mindenesetre notórius dolog-elhagyók, kitartás, közel van a megmentősereg!

via imagazin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: