Tényleg egybeolvadnak a Messenger, Instagram és WhatsApp üzenetek?

Tényleg egybeolvadnak a Messenger, Instagram és WhatsApp üzenetek?

Állítólag Mark Zuckerberg az egyesítés felé kormányozza az üzenetküldő platformok hajóit. És, hogy ez kinek lesz jó? Kettőt találhatsz…

A The New York Times tudomására jutott névtelen, belsős információk alapján Mark Zuckerberg 2019 végére-2020 elejére közös nevezőre hozná a Facebookhoz köthető három üzenetküldő platformot, a Messengert, az Instagram üzeneteket és a WhatsAppot. Meghökkentő a hír, de hogyan kell ezt a gyakorlatban érteni, mi állhat egy ilyen lépés hátterében?

Először is fontos, hogy ez ne úgy képzeljük el, hogy lesz egy nagy üzenetküldő alkalmazás, ami magába foglalja az eddig külön-külön működőket, hanem ahogy a jelentés fogalmaz egy „üzenetkezelő infrastruktúra“ bontakozhat ki a történetből.

Ennek értelmében mindegyik szolgáltatásnak megmaradna a külön, önállóan is teljesértékű alkalmazása, viszont ezek a jövőben bizonyos mértékig átjárhatóak lesznek. Például a Facebook Messengeren keresztül küldhetnénk üzenetet olyan felhasználónak is, aki csak a WhatsAppon van jelen és ugyanígy fordítva.

Másik kérdés, hogy mi a motiváció? Noha a vállalat elvileg még csak nagyon az elején jár az összevonásnak, de az már ennyiből is sejthető, hogy mire megy ki a játék. A Facebook népszerűsége éppen mélyrepülésben van, többek közt az olyan adatkezelési botrányok miatt, mint a tavalyi Cambridge Analytica ügy.

Szinte mozgalommá vált a töröld magad Facebookról kezdeményezés, a fiatalok pedig már rég új utakat kerestek maguknak a közösségi médiában.

Azáltal, hogy Zuckerberg egybevonja a platformokat, valamilyen szinten azokat is visszakötné a Facebookhoz, akik már átpártoltak a WhatsApp-ra vagy az Instagramra. Ez különösen érvényesnek tűnik annak a korábbi Bloomberges információnak a fényében, hogy a jövőben még „szorosabban egymáshoz lesz kötve“ a Facebook és az Instagram.

Az üzenetküldés szempontjából érdekes vonatkozás, hogy mi lesz az end-to-end titkosítással. Ez a biztonsági funkció, ami biztosítja, hogy az üzenetek csak a végfelhasználók számára legyenek olvashatóak egyelőre csak a WhatsApp sajátja, sem a Messenger, sem az Instagram üzenetek nem tudja.

A Facebook azt kommunikálja, hogy már dolgoznak rajta, hogy mindegyik platformjuk end-to-end titkosítással rendelkezzen.

Azt, hogy mindez nem csupán egy pletyka erősíti a Facebook hivatalos közleménye, amibe nem nehéz belelátni az egyesítés tervét:

Dolgozunk rajta, hogy még több üzenetküldő szolgáltatásunk rendelkezzen end-to-end titkosítással, és fontolgatjuk azokat a lehetőségeket, hogy miként tehetnénk könnyebbé a barátok és család elérését a platformok között.

Ha igaz tehát, amit a névtelen forrás mondd, akkor hamarosan jobban elmosódik majd a határ a Facebook üzenetküldő szolgáltatási közt, ugyanakkor ez leginkább magának a Facebooknak fog kedvezni, nem annyira a felhasználóknak. Persze valószínűleg kényelmesebb lesz a használat, a kérdés csak az, hogy milyen áron…

via imagazin

One thought on “Tényleg egybeolvadnak a Messenger, Instagram és WhatsApp üzenetek?”

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A GMS-Goat Mobile Shop Eger legnépszerűbb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is! Több mint 3.000 javítás van a hátunk mögött!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Szombaton nincs szerviz!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Mobiltelefonok, tabletek és okosórák adásvétele

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

Discover more from GMS - Goat Mobile Shop

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading