Versenytársat kaphat a Samsung az Amoled gyártásban

Versenytársat kaphat a Samsung az Amoled gyártásban

Az AMOLED panelek piacán közel monopolhelyzetben lévő Samsung elkezdhet kicsit aggódni a kínai BOE lendülete miatt.

Az okostelefon-kijelzők piacán tavaly túlnyomó többségbe kerültek az OLED megjelenítők, amelyeket 93,3%-os arányban a Samsung szállított 2018-ban, míg az LCD paneleket is beleértve a komplett kijelző-szegmens 57,8%-át dominálta. Ez 2019-ben megváltozhat, mármint nem a növekvő kereslet, a Samsung jelenlegi egyeduralma viszont meginoghat a kínai BOE törekvéseitől. A vállalat egyre jobb kihozatali arányokat produkál, a kormányzati támogatást pedig masszív technológiai és kapacitásfejlesztésre fordítják az AMOLED gyártás terén.


[+]

A tavalyi évben rohamosan javult a BOE termelékenysége. A Q3-ban még a 6,39 hüvelykes QHD+ OLED panelek 10%-os kihozatali arányt sikerült 30%-ra javítani a tavalyi utolsó negyedévre. Ez még mindig azt jelenti, hogy tíz AMOLED panelből mindössze három használható, de 2019 végére elérhetik az 50%-ot. Jelenleg a harmadik, úgynevezett 6G flexibilis AMOLED gyártósor üzembe állításán dolgoznak, ami 6,86 millió dolláros fejlesztés.


A BOE 2017-ben kezdett AMOLED panelek foglalkozni, majd kis mennyiségben szállítottak a Huaweinek a Mate 10 Prohoz, 2018 harmadik negyedévére pedig már a kínai gyártó legnagyobb beszállítóivá avanzsáltak, maguk mögé utasítva az LG-t, noha a Mate 20 Prohoz még a koreaiak is biztosítottak kijelzőt. A BOE paneljeivel viszont nem adódtak problémák a széria esetében, míg az LG megjelentővel szerelt készülékek zöldes árnyalata garanciális hibaként került elismerésre.

Zöldséges Huawei Mate 20 Pro


Jelenleg a BOE egy darab, 6,39 hüvelykes AMOLED panel előállítására 80 dollárt költ, míg a Samsungnak ugyanez a mutatvány csak 60 dollárba kerül. A különbség érezhetően nem mérsékelhetetlen. A  Display Supply Chain Consultants adatai szerint legalábbis reális, hogy a BOE javuló kihozatala és fejlesztései csökkentik az előállítási költségeket, akár már az idei első negyedévben.


Az mindenesetre számszerű tény, hogy a BOE egy negyedév alatt majdnem 88%-kal növelte a leszállított AMOLED panelek számát egy hónapra vetítve. 2018 utolsó negyedévében egy millió darabot szállítottak havonta, míg a megelőző negyedévben ez a szám mindössze 125 ezer volt. Az AMOLED panelek iránti igény valószínűleg még fokozódik, a BOE komoly beruházásokkal rohamosan javít a piaci helyzetén, a Samsungnak nem árt figyelni, mielőtt még új sheriff érkezik a városba.

via mobilarena

One thought on “Versenytársat kaphat a Samsung az Amoled gyártásban”

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: