A fél világot otthagyják a Sony mobilok

A fél világot otthagyják a Sony mobilok

Évek óta nem megy jól a Sonynak, ha mobileladásokról van szó, és az érdekes, de túlárazott Xperia 10 vagy a 10 Plus-féle félrelépések sem nagyon segítenek.

A sok lábon álló japán vállalat ezért most drasztikus lépésre szánta el magát, noha az elmúlt negyedévekben már folyt ennek az előkészítése: kilépnek a világ legtöbb mobilpiacáról. Persze a gyártó nem így fogalmaz: térképén ott vannak a kékkel jelölt fókuszrégiók, ahol nyereségessé kívánják tenni az Xperia vonalat. Ebbe beletartozik az Európai Unió nagy része, további néhány ország az Öreg Kontinensen, Japán, Tajvan,és Hongkong.

A Sony mobilos fókuszérképe


A Sony mobilos fókuszérképe és a különböző régiókban tervezett gazdasági változások (forrás: Xperia Blog)

A többi piac kevésbé szerencsés, és vagy már eleve kivonultak onnan a japánok, vagy most, illetve ebben a fiskális évben tehetik meg azt. A pontos megfogalmazás: fókuszban nem lévő és defókuszált régiók. Gyártási és értékesítési oldalról is újragondolják a dolgokat, a cél pedig az árbevétel növelése mellett új fogyasztói értékek létrehozása és közvetítése. A Sony a 2020-as pénzügyi esztendő végéig, azaz 2021. március 31-éig kívánja nyereségessé tenni a mobilbizniszt.

via mobilarena

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: