Elavulttá válhat az iPhone 5s, 6 és SE az iOS 13-mal a francia iPhonesoft.fr oldal szerint

Elavulttá válhat az iPhone 5s, 6 és SE az iOS 13-mal a francia iPhonesoft.fr oldal szerint

Az Apple az elmúlt években folyamatosan növelte a telefonok szoftveres támogatási idejét. Jelenleg simán tudsz használni egy 2013-as iPhone 5s-t vagy első generációs iPad Airt a legújabb iOS verzióval, ami jelenleg a 12.2.

Ha lehet hinni a francia iPhonesoft.fr találgatásának, az Apple idén elkezdi az iPhone 5s nyugdíjazását azzal, hogy az iOS 13 már nem fogja támogatni. Ezzel még semmi baj nem lenne, csakhogy szerintük az iPhone 5s mellett az iPhone 6 és 6 Plus, illetve az iPhone SE se kapja meg az új rendszert.

Az iPhone 5s még teljesen érthető, hiszen jelenleg az a legrégebbi, szoftveresen még támogatott iPhone, és ennek várható kiszórását már az iOS 12 megjelenésekor mi is megemlítettük, de az iPhone 6 és 6 Plus már furcsább, hiszen azok 2014-es modellek, az iPhone SE pedig egyenesen megdöbbentő, hiszen az egy 2016-ban bemutatott készülék. Ráadásul az iPhone SE processzora megegyezik az iPhone 6s-sel, ami úgy tűnik, hogy egyelőre támogatott marad.

Ami indokolhatná, hogy az iPhone SE is kiesik az iOS 13-at futtató telefonok közül, az a 4 colos kijelzője, hiszen ha az iPhone 5s-től megszabadul az Apple, akkor csak az iPhone SE miatt kellene támogatniuk a kisebb kijelzőt. (A kijelzőméret szempontjából viszont az iPhone 6 és 6 Plus kiszórása tűnne furcsának, hiszen a kijelzőméretük még a 8 és 8 Plus esetén is megvan.)

Az iPhonesoft.fr az iPadekről is nyilatkozott, ott arra voksolnak, hogy az iOS 13 nem támogatja majd a 2013-as iPad Air és az iPad mini 2 modelleket. Ez viszonylag logikus, hiszen ezekben ugyanaz az A7 chip található meg, mint az iPhone 5s-ben.

Milyen sokáig támogatja az Apple a régebbi iPhone modelleket?

Az elmúlt években az Apple arra törekedett, hogy az iOS minél több készüléken fusson. Ráadásul az iOS 9 és az iOS 12 is olyan kiadás volt, ami minden olyan készüléken futott, mint az ezeket megelőző verziók is. Ehhez képest óriási váltás lenne, ha az iOS 13 egy három éves telefont se támogatna már.

Mindenesetre az iOS 13 rendszerkövetelményein nem érdemes túlságosan felhúzni magunkat, hiszen ez csak egy találgatás és június 3-án, a WWDC nyitó keynote-jánúgyis biztos információkat fogunk kapni egyenesen az Apple-től.

Te mit szólnál, ha az Apple úgy döntene, hogy az iOS 13 nem fut az iPhone 5s-en, 6-on és SE-n se?

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: