Bizarr hibát szúrtak ki a Google Translate-ben

Bizarr hibát szúrtak ki a Google Translate-ben

Meglehetősen furcsa hibát produkált a Google fordítója, amikor egy férfi vicceskedni próbált vele.

A mesterséges intelligencia ellenzői leginkább attól félnek, hogy a gépek egyszer csak okosabbá válnak az embernél, öntudatra ébrednek, és úgy söröpnek le bennünket a Föld színéről, mintha sosem léteztünk volna. Ennek fényében meglehetősen ijesztő, ha egy mesterséges intelligencia a világ végéről kezd el prédikálni, ám azt nem gondoltuk volna, hogy éppen a Google Fordító lesz az, ami „fenyegető” üzeneteket küld majd nekünk.

The Next Web szúrta ki azt a videót, amit Tristan Greene töltött fel nemrég a saját YouTube-csatornájára. A férfi a Google Fordítóval a maori nyelvről akarta lefordítani angolra a kutya szót úgy, hogy a maorihoz írta be a „dog” szót. Mindezt nem egyszer tette meg, hanem egész pontosan tizenhatszor, amelynek a végeredménye egy meglehetősen vészjósló üzenet lett:

© hvg.hu

A szöveg magyarra fordítva nagyjából annyit jelent, hogy a végítélet óráján 3 percre vagyunk az éjféltől. Ha pedig még kétszer beírjuk a fordítóba a dog szót, akkor azt is hozzáteszi, hogy

Vagyis, hogy egyre jobban közeledünk a végítélet napjához és Jézus visszatéréséhez.

Persze mielőtt bárki is pánikba esne, azt azért tegyük hozzá, hogy a minden bizonnyal a Google Fordító hibájáról van szó, ami a mesterséges intelligencia rossz trenírozásának eredménye. A Google fordítója szerint az ilyen hibáknál egyszerűen az történik, hogy ha hülyeséggel etetik meg a fordítót, akkor hülyeség is lesz az eredmény.

The Next Web szerint nem ez volt az első olyan eset, hogy egy ilyen begépelésnél valamilyen bibliai üzenetet adott vissza a fordító. Hogy pontosan mit, az mindig változik:

© The Next Web
© The Next Web

via hvg

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: