Ezek a legnépszerűbb iPhone-ok Amerikától Ázsiáig

Ezek a legnépszerűbb iPhone-ok Amerikától Ázsiáig

Előzetes felmérések nélkül sem lenne merész tipp, hogy a leggyakoribb iPhone-modellek a korábbi generációk továbbra is remekül teljesítő darabjai közül kerülnek ki. Egy friss kutatásnak köszönhetően most pontosabb képpel is szolgálhatunk a rangsorról.

A DeviceAtlas 2008 óta készít felméréseket megrendelői számára egyebek mellett arról, hogy pontosan milyen eszközökről érkeznek az általuk vizsgált webhelyek látogatói. Munkájukkal hirdetőket, fejlesztőket, telekommunikációs cégeket segítenek, több módszertani szabadalom is fűződik a nevükhöz. A DA olyannyira elismert a szakmában, hogy még az internet fejlődését babusgató nonprofit World Wide Web Consortium is őket ajánlja.

Nemrég publikált tanulmányukban 36 országot vettek górcső alá, s arra voltak kíváncsiak, hogy miként alakult ezekben az utóbbi évek iPhone-modelljeinek népszerűsége. Egész pontosan azt rangsorolták, hogy az általuk figyelt oldalak látogatásainak mekkora aránya származott az egyes eszközökről. A dolgukat kissé megnehezítette, hogy a legtöbb gyártóval ellentétben az Apple telefonjai nem küldenek magukról típusazonosítót, így külön az almás mobilokra kifejlesztett módszer alapján kellett szűrniük őket. A DeviceAtlas saját eljárása olyan adatokat vizsgált, mint a kijelző képaránya és felbontása, vagy a processzor teljesítménye. A felmérésben eszközönként összesen 39 jellemzőt gyűjtöttek be, melyek ismeretében már pontosan ki tudták válogatni a különböző generációkat.

A kutatás eredményei nem hoztak nagy meglepetést: a beérkező adatok alapján 2018 utolsó negyedévében 36 országból 29 esetében az iPhone 7, vagy 7 Plus foglalta el a népszerűségi lista tetejét. Ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen a hetes széria meglehetősen sikeres volt, az A10-es processzor a mai napig erősnek számít, a készüléket pedig jelenleg is árusítják. Csupán 7 olyan állam akadt, ahol nem a 2016 őszén debütált duó valamely tagja győzött: Dánia, India, Indonézia, Mexikó, Nigéria, valamint a Fülöp-szigetek esetében a 2014-es iPhone 6 lett a győztes, a sorból pedig csak Izrael lóg ki, ahol a 8-as széria került a dobogó legmagasabb fokára.

A régebbi modellek közül viszont nem csak az iPhone 6 dicsekedhet előkelő helyezéssel, a 2013-as 5S-nek sincs szégyenkezni valója. A legjobb eredményt Finnországban érte el, ahol másodikként futott be, ezt pedig egy oroszországi negyedik helyezés követi. A klasszikus készülék frissített verziója, az elkötelezett rajongótáborral bíró 2016-os SE viszont három államban is felért a dobogóra: Dániában, Finnországban, és az Egyesült Királyságban is harmadik lett.

A vizsgált időszakban persze már az újgenerációs, Face ID-vel szerelt modellek is forgalomban voltak. Az XS-XS Max-XR trió helyezésein meglátszik, hogy még egészen frissnek számítottak, de a mezőny végére azért így is fel tudtak zárkózni. Az XS legjobb eredménye egy 10. hely Japánban, az XS Maxnak pedig egy 12. pozíció jutott Franciaországban. Az XR le sem tagadhatná, hogy a triumvirátus legkésőbb kiadott darabja, mivel nagyjából csak a listák harmadán bukkan fel, ott is többnyire az utolsó helyen.

Sokkal érdekesebb viszont az iPhone X esete, hiszen ez a modell már egy éve forgalomban volt, mikor a DeviceAtlas elvégezte a kutatást. A magasabb ára látszólag nem rettentette el a felhasználókat, az esetek többségében a mezőny első felében szerepelt. A legjobb eredményt Norvégiában érte el, ahol második lett, de Indonéziában is kedvelt típusnak tűnik a harmadik helyezése alapján.

A kutatásban sajnos nincsenek magyar adatok, de szomszédaink közül Ukrajna és Románia is bekerült a válogatásba. Előbbiben az iPhone 7-6-6S triója alkotja az élmezőnyt, utóbbiban kis csavarral a 7-6S-6 leosztás győzedelmeskedett.

A rangsorokat persze illik fenntartásokkal kezelni. Bármennyi oldal forgalmát is figyeli a DeviceAtlas, százszázalékos pontosságot természetesen ettől a módszertől sem várhatunk, ám az arányok érzékeltetésére kiválóan alkalmas a kutatás.

Te milyen iPhone-t használtál már, vagy használsz most?

via imagazin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A GMS-Goat Mobile Shop Eger legnépszerűbb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is! Több mint 3.000 javítás van a hátunk mögött!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Szombaton nincs szerviz!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Mobiltelefonok, tabletek és okosórák adásvétele

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

Discover more from GMS - Goat Mobile Shop

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading