Nagy a baj a hajlítható Samsung Folddal?

Nagy a baj a hajlítható Samsung Folddal?

Küszöbön áll a hajlítható Samsung Galaxy Fold piaci bevezetése. De lehet, hogy most már csak múlt időben írhatunk erről?

A koreai cég az általános szokásoknak megfelelően a piacra lépése előtt valamivel a legnagyobb online újságoknak kiküldte a terméket tesztre. És ezeknél a kijelző sorra mondja fel a szolgálatot, pedig elég egyértelmű, hogy mondjuk egy CNBC, vagy egy The Verge munkatársa nem áll neki direkt gyilkolni a cuccot, no meg látott már egy-két okostelefont életében.

Ha csak azt nézzük, hogy hát alig pár Galaxy Fold adta meg magát eddig, az odáig jól hangzik, amíg azt nem tesszük hozzá, hogy egyelőre alig pár Galaxy Fold jutott csak ki a cégtől tesztelésre. Mindeközben már futnak az előrendelési akciók az Egyesült Államokban (április 26-án indulna az értékesítés), Nagy-Britanniában is az amerikai start után egy héttel boltokba akarták rakni az eszközt. Ami 2000 dollárt kóstál, ezzel pedig az egyik legdrágább okostelefon lenne a piacon, nyilván az összehajtható technológia miatt.

Az előzetes tesztre kiadott termékeknél egy hibát mindenképpen elkövettek felhasználói oldalról is páran, a Bloomberg munkatársa például lehúzta a kijelzőről azt a fóliát, aminek egyáltalán nem az a szerepe, hogy a karcoktól védje a felületet, hanem a P-OLED megoldás integráns része. Ettől még úgy néz ki, mint egy fólia, noha a Samsung mindenhol hangsúlyozta, hogy ezt nem kéne birizgálni. Oké, az eddig ismert négy esetből egyre jóindulattal mondhatjuk azt, hogy user error.

A többi, eddig ismert Galaxy Foldnál viszont erről nincs szó. A Samsung már reagált az esetekre (ebből a szempontból korábban is korrektül járt el a koreai óriás, a Note 7-nél is minden kommunikációs lépésük indokolt és gyors volt), egyrészt persze újra felhívták a figyelmet a legfelső réteg eltávolításának veszélyeire, másrészt pedig egyelőre csak annyit tudtak mondani, hogy nagyon alaposan megvizsgálják a történteket. De lehet, hogy ennél azért többre lesz szükség, mert ha kiderül, hogy a Galaxy Fold okostelefonok napok alatt haláloznak el, akkor nagyon nem kéne erőltetni az április 26-ra tervezett értékesítési startot.

A Samsung számára azért különösen fájó ez a történet eddig, mert a Fold a világ első, nagy példányszámban gyártott összehajtható telefonja (lehetne), pár nappal előbb mutatták be, mint a Huawei a Mate X-et és pár héttel előbb indul az értékesítés is. Ezzel a problémával viszont borulni látszik a terv és a kínai versenytárs anélkül tud jókorát profitálni ebből az esetből, hogy különösebben megerőltetné magát, ha a Mate X kijelzője nem romlik el, akkor köszönik szépen a Samsungnak, hogy vezető pozícióból kiállnak kerékcserére. De a Mate X még nem jutott el hosszabb távú tesztre a médiához, most bizonyára a Huawei-nél is ötször átgondolják, hogy mikor ítélik meg piacképesnek a terméket.

A Samsung Galaxy Fold problémájáról még biztos hallunk a következő napokban, annyira közel van a piaci start és annyira más egy ilyen készülék, mint az eddigiek (plusz annyival drágább is), hogy kiemelt figyelem fogja övezni, hogy a Samsung hogyan kezeli a helyzetet. Mindenesetre az összehajtható kijelzős okostelefonokkal kapcsolatban szkeptikus hangot megütőknek egy ideig még igazuk lesz: most úgy tűnik, hogy ennek a technológiának még kell idő, hogy kiforrott lehessen.

One thought on “Nagy a baj a hajlítható Samsung Folddal?”

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: