Hivatalos: Az Apple leállította az AirPower fejlesztését!

Hivatalos: Az Apple leállította az AirPower fejlesztését!

Az innovatív vezeték-nélküli töltő szkeptikusai igaznak bizonyultak. A termék nem érte el az elvárt magas minőségi szintet, ezért a projektet elkaszálták.

Az Apple még 2017 szeptemberében jelentette be, hogy egy olyan vezetéknélküli töltőt dob a piacra, ami egyszerre képes több eszközt is tölteni. Ezt ugyan más töltők is tudják, Cupertinóban azonban eggyel nagyobbat álmodtak: a padon bárhova teszed a készüléked, az intelligensen érzékeli majd, hogy mi hol van, és annak megfelelően tölti.

Azóta eltelt két és fél év, és csak várakoztunk. A lelkesedés azonban nem lankadt, sőt: egyre több és biztosabbnak tűnő forrás állította: az AirPower még a múlt heti Keynote előtti frissítésdömpingben, de legkésőbb áprilisban a boltokba kerül. Az egy dolog, hogy az ausztrál Apple oldalon hivatalos AirPower képet találtak, de a friss AirPods dobozára konkrétan rá van írva: a legjobban AirPowerrel működik.

Apple is now dropping AirPower hints on AirPods 2 retail boxes

Ezek után sokkoló és szinte hihetetlen volt, hogy péntek este a TechCrunch lehozta Dan Riccio, a hardver részleg egyik rangidős alelnökének emailét:

A nagy erőfeszítések ellenére úgy döntöttünk, az AirPower nem éri el a magas minőségi igényeinket, ezért lezártuk a projektet. Elnézést kérünk a vásárlóktól, akik várták a termék bevezetését. Továbbra is hisszük, hogy a jövő vezetéknélküli, és elkötelezettek vagyunk a vezetéknélküli élmény javításában.

Az AirPower megvalósíthatóságát egyébként a kezdetek óta sokan vitatták. Több mérnök is arról nyilatkozott, hogy a jelenlegi technológiák mellett nem kivitelezhető az ötlet. Azt már egy ideje tudjuk, hogyan tervezték a megvalósítást: nagyon sok apró kis töltőt helyeztek el egymás mellett, és ezekből vált aktívvá, aminek épp töltenie kellett. A problémát elsősorban az okozta, hogy a szerkezet túlmelegedett, ezért nem lehetett tartósan használni.

Az Apple valószínűleg túl nagy nyomást helyezett saját mérnökeire azzal, hogy egy félkész technológiát jelentett be. Historikusan mondhatjuk persze, hogy ők az Apple, és pont az ilyeneket oldották meg a múltban. Ebben az esetben ezek szerint ez nem így történt, visszavonulót kellett fújniuk. Ahogyan például az Apple Car koncepciót is egyre visszább vették, és ma már nem is beszélünk róla. Igaz, arról semmilyen hivtalos bemutató nem volt. A hardverfejlesztés nehéz, és most a világ egyik legnagyobb vállalatának példáján láthatjuk, mennyire.

A nagy kérdés így most az, hogyan reagál az Apple egy ilyen presztízsveszteségre. Előkerül-e a téma a felsővezetők interjúiban, vagy egyszerűen elfelejtjük ezt a fejezetet és továbblépünk. Ahhoz ugyanis, hogy a rajongók megbocsássák ezt a sztorit, valami igazán meglepő új technológiát kéne villantaniuk. A múltban képesek voltak ilyenre, most újra itt az ideje bizonyítani!

A vezetéknélküli töltők esetében pedig akkor jön a B opció: eddig vártunk az Apple saját megoldására, most körbenézünk majd részletesebben a többi gyártó termékei között.

via imagazin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A GMS-Goat Mobile Shop Eger legnépszerűbb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is! Több mint 3.000 javítás van a hátunk mögött!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Szombaton nincs szerviz!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Mobiltelefonok, tabletek és okosórák adásvétele

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

Discover more from GMS - Goat Mobile Shop

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading