2020-ban jön az Apple AR szemüvege!

2020-ban jön az Apple AR szemüvege!

Az iPhone újabb kiegészítője lesz, ami több szempontból is logikus lépésnek tűnik. A gyártás már idén elkezdődhet.

Ha elég hosszúra nyúlik egy Tim Cook interjú/előadás, biztosan szerepelni fog benne a kiterjesztett valóság (Augmented Reality – AR). Az Apple vezetése egyértelműen az AR-re tette le a voksát évekkel ezelőtt a virtuális valósággal szemben, mondván: eőbbi inkább feljavítja az emberek képességeit, de nem izolálja az embereket egymástól.

A versenytársakkal szemben ennek ellenére idáig nem rukkoltak elő hardveres megoldásokkal. A 2017-ben bevezetett ARKit szoftveres támogatást és irányt mutat, de leginkább úgy tekinthetünk rá, mint a Apple üzenetére a fejlesztők felé: hé, srácok, ez nagy buli lesz, csatlakozzatok!

A Cupertinóban tervezett AR megoldásról (amin állítólag százfős titkos csapat dolgozik) persze hosszú évek óta egyre konkrétabb pletykákat olvashatunk: a megoldás egy AR szemüveg lesz, a Google Glasshoz hasonló, csak szebb, jobb és még használható is lesz. 2017-ben közölt a Bloomberg egy cikket, amiben azt állította, hogy az Apple 2019-re tervezi egy szemüveg bevezetését, amire még tavaly érkeztek hírek, hogy 2020-ra tolódik.

Most Ming-Chi Kuo, az egyik leghitelesebb Apple jós erősítette meg, hogy az Apple nagyjából tartja magát az eredeti tervhez, ráadásul egy kicsit több részletet is megtudhattunk végre.

A tervezett Apple AR szemüvegről a legfontosabb hír, hogy nem egy önálló eszközről lesz szó, hanem az iPhone legújabb kiegészítőjéről. Saját operációs rendszere lesz, ami az iOS-en alapszik és Kuo szerint rOS (reality operating system) néven fut majd. Gyakorlatilag az Apple Watch jól bevált példájának duplikálása ez.

A szemüveg vélhetően minél kevesebb számítást végez majd magában, és mindent, amit lehet, majd az iPhone old meg a háttérben. Az Apple szemüvegre inkább, mint egy nagyon menő kijelzőre tekinthetünk majd. Ezzel pedig nyilvánvaló, hogy kevesebb hardver beépítését várjuk az okosszemüvegbe, ami sokkal nagyobb teret enged majd a designnak. Vagyis egy kifejezetten divatos kinézetű, divatot meghatározó eszköz a minimum, amit a bemutatáskor elvárunk ezek alapján!

És hogy erre mikor kerülhet sor? Kuo szerint már 2019 utolsó negyedévében elkezdődhet a tömeggyártás és 2020 elején meg is kaphatják az első vásárlók. Habár azt még az elemző is megemlíti, hogy kis csúszás elképzelhető, és akkor minden 2020-ra tolódik.

Ennek ellenére ez tipikusan az a termék (az AirPowerrel szemben), amit fontos lenne Cooknak időben bemutatnia, hogy megnyerje magának a fejlesztők érdeklődését és figyelmét. Erre pedig nem is lehetne jobb alkalom, mint az idei WWDC. Persze kivárhatnak a szeptemberi iPhone bemutatóig, de ha a nyáron nem említik meg az éves fejlesztői konferencián, leginkább arra fogunk gyanakodni, hogy csúszás van a projektben.

Neked mennyire lenne hasznos egy AR szemüveg? Tudnád használni a munkádban? Hova tennél még intelligens kijelzőket?

via imagazin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: