Így használd még hatékonyabban a Ne zavarjanak funkciót

Így használd még hatékonyabban a Ne zavarjanak funkciót

Tételezzük fel, hogy kőkeményen dolgozol és nem szeretnéd, hogy az iPhone-od pittyegése elvonja a figyelmed a munkáról. Mit teszel? Hát bekapcsolod a Ne zavarjanak funkciót. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden hívás és értesítés azonnal a semmibe vész.

A Ne zavarjanak funkció tökéletes arra, hogy minden bejövő hívást és értesítést elnémítson, amíg csak szeretnénk. Ráadásul az iOS 12 érkezésével még több beállítási lehetőség érhető el, melyek segítségével már sokkal személyreszabottabbá teheted a csendet.

Az egyetlen probléma, hogy a némítás csak egészen addig áll fent alapvetően, amíg telefonod vagy tableted lezárt helyzetben van. Ekkor ugyan bejön minden értesítés, azonban a készüléked se nem pittyeg, se nem rezeg, de még csak fel sem villan. Így csak akkor értesülsz majd róluk, amikor felébresztetted a kijelzőt.

Ha viszont aktívan használod a készüléked, a hívások ugyanúgy bejönnek és még az értesítések is össze-vissza ugrálnak a kijelzőn, a rezgésről-csengésről már nem is beszélve. Ez elég idegesítő lehet, ha mondjuk utazás közben szeretnél megírni egy hosszabb e-mailt, például munkaügyben. Tehát ildomos lenne arra figyelned mit írsz, nem pedig azt sasolnod, ki mit kommentelt a legújabb Insta posztodra.

Szerencsére már van rá lehetőség, hogy félig leszakadj a világról, legalábbis az idő alatt biztosan senki sem találhat meg, amíg te nem akarod. Ehhez nincs más dolgod, mint egy kicsit testreszabnod a Ne zavarjanak funkció beállításait.

Ahhoz, hogy kizárd az összes értesítést az életedből, történjen bármi, nincs más dolgod, mint

  • Belépni a Beállításokba
  • Legörgetni a kis holdacskás ikonig és kiválasztani a Ne zavarjanak menüt
  • Itt a Némítás szekcióban válaszd a Mindig opciót

Ezzel aktiválhatod, hogy az értesítések akkor se jelenjenek meg, ha a telefonodat éppen használod, nem pedig lezárt állapotban pihen például a zsebedben.

Ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor a Telefon szekcióban a Hívás engedélyezése résznél is több opcióból választhatsz:

  • Mindenki – így csak a többi értesítést némítod le, akárki hívjon is, ki fog csengeni a telefon a kezedben
  • Senki – na, ez a totális elszeparálódás, bárki hívjon, nem fog jelezni a telefonod, csak a kis badge jelenik meg a Telefon alkalmazáson
  • Kedvencek – csak azoknak a hívásait engedi át a szűrő, akiket a Kontaktokban kedvencként jelöltél meg

Egyben szintén a Kontaktok közt létrehozhatsz különböző csoportokat, akiket itt, a Csoportok szekcióban kiválaszthatsz és ugyanígy átengedhetsz, de nem kell őket a kedvenceidhez adni.

Ha azonban az Ismételt hívások opciót bekapcsolva hagyod, akkor bárki is hívjon, ha az első hívástól számított 3 percen belül újra rád csörög, akkor már eljut hozzád az értesítés.

Ultimate lifehackként pedig használhatod tartózkodási helyed is Ne zavarjanak funkció triggereként. Ekkor a Vezérlőközpontot le/felhúzva (készülék függvényében) nyomj egy erősebbet a 3D Touch/Haptic Touch eléréséhez a holdacska ikonra és válaszd az „Amíg el nem megyek innen” opciót. Így a lokációdat lekövetve automatikusan kikapcsol a funkció, ha például elindulsz az irodából.

via imagazin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: