A Samsung szeretne hajlítható iPhone-t

A Samsung szeretne hajlítható iPhone-t

Annyira, hogy küldtek is már hozzá egy mintát. Nagy a hype, de senki sem tette még rá vállalata jövőjét a kihajtható technológiára.

az a hír járja az iparágban, hogy a múlt héten

a Samsung készített egy egyedig hajlítható kijelzőt, és azt elküldte az Apple-nek.

A kijelző állítólag 7,2 inches, ami 0,1 inch-csel kisebb a Samsung Foldhoz képest. Ez még a mostani iPhone XS Max 6,5 inches “tepsi” méreténél is nagyobb. Elsőre kicsit meglepőnek tűnik a hír, de ha összerakjuk a különböző tényezőket, világosabb lesz a kép.

A Samsung számára az Apple megrendelések rendkívül fontosak. Adott egy mega multi, aki jóval előre lefoglalja a kapacitásukat, és nincsenek kitéve az eladások volatilitásának. A legtöbb gyártó álma. Oké, fogyasztói szinten versenyeznek, de a Samsung elképesztően sok területen van jelen az Apple koncentráltságával szemben.

Az egyeduralmat a piacon már úgysem fogja megtartani: a Huawei már bemutatta a saját kihajtható készülékét, a többiek pedig folyamatosan jelentik be, hogy ők is tervezik. Ráadásul eltérő a gondolkodásmód: a Samsung a nagyobb kijelzőt befelé helyezte el összecsukott állapotban, míg a Huawei-é kinn van és úgy hajtható.

Az is látható, hogy senki sem gondolja, hogy a jövőben ezek a telefonok dominálják majd a világot, és nem teszik fel rá mindenüket. Nincsenek még tömeges hosszú távú tesztek, nem tudhatjuk, mennyire lesznek tartósak. Hihetetlenül drágák (kemény ezt az Apple árazásához szokva leírni): itthon 7-800 ezer forintot kiadni a telefonért csak akkor szeretnék, ha az tényleg kivált minden más eszközöm.

A Samsung például 2,4 milliós éves darabszám legyártását tervezte, amit ha nagyon bejönne a biznisz, akkor 10 millióig fel tudna tolni. Csak hogy legyen mihez hasonlítani: az Apple 40 millió feletti iPhone-t és 10-13 millió iPadet ad el, negyedévente. A magas ár összevetve a sérülékenynek tűnő technológiával nagy kérdőjelet is jelent egyben. Az Apple-nek biztosan.

Azon vállalatoknak azonban, akik kisebb-nagyobb részben az Apple másolására építették fel az üzleti modelljüket, de most előrukkoltak valami radikális újítással, mindenképp siker ez a technológia: róluk beszélnek, az ő termékeik vannak a középpontban.

Eközben a héten a Bloomberg megkérdezte Steve Wozniakot is a témában. Az Apple alapító manapság már csak a partvonalról szemléli a vállalat termékeit, de azért a véleményét sűrűn hangoztatja: azt szeretné, ha lenne hajlítható iPhone. Leginkább azért, mert nem akarja, hogy lemaradjanak a technológiában, és ez olyan újítás, ami tetszik neki. Kétségtelen tény, én is kipróbálnám. A kérdés inkább az, hogy napi szinten kihasználnám-e a lehetőséget.

Neked milyen gyakran jönne jól egy iPad méretű kijelző, amikor csak a telefonod van nálad?

via imagazin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: