A Xiaomival is összefog a Light.co

A Xiaomival is összefog a Light.co

A sokkamerás rendszerek szakértője a Nokia és a Sony után a kínai gyártóval is megegyezett. Következik a féltucat kamerás mobilok kora?

Elsőre és sokadjára is roppant furcsa a Light.co 16 kamerás prototípusa, ami tömegtermék helyett a kaliforniai vállalat szakértelmét hivatott demonstrálni a legkülönfélébb látószögű és paraméterű kamerák összehangolásában. Az első okostelefon, amely a Light rendszerét használja, a Nokia 9 PureView, méghozzá két színszűrős és három monokróm egység összedolgozásával, azonos optikai paraméterek mellett. Ilyen kötöttségek azonban nincsenek, a partner dönthet a kamerák száma, látószöge és szenzortípusa tekintetében.

A HMD Globalnak nincs kizárólagos joga a Light megoldásait használni, amely most a Xiaomival jelentett be partneri megegyezést. Nem véletlen: a kínai márka tavaly dedikált kameraszekciót hozott létre vállalaton belül, és az eddigi visszajelzések alapján a három látószögű hátlapi kamerával szerelt Mi 9 nagyon erős lettálló- és mozgóképek rögzítésében. Persze itt még a Light nem vett részt a fejlesztésben, a jövőben mindenesetre több optika bukkanhat fel a MIUI-s mobilokon.


A Light egyébként a szoftveres algoritmusért, illetve a szenzorjel és a telefon hardverkomponenseinek összehangolásáért felel, lapkákat vagy optikákat maga nem gyárt. Ezért volt fontos lépés pár napja a Sonyval köttetett egyezség: nem a mobilos divízióval, hanem a népszerű kameraszenzorok részlegével jutottak szerződésig.

A Xiaomi Mi 9 és a Mi 9 SE (fent) három kamerát visel hátul, de még nem a Light hangolja őket össze


Esélyes tehát, hogy a vállalattal kapcsolatba hozható fotós rendszerek a jövőben a japának lapkáit használják majd. Legkorábban a Nokia 9 PureView tesztelésekor kapunk válasz tarra vonatkozóan, hogy az efféle elgondolás mennyire járható út.

via mobilarena

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: