Szervizes nap: Miért ne tedd rizsbe a telefonodat, ha beázott?

Szervizes nap: Miért ne tedd rizsbe a telefonodat, ha beázott?


Az elektromos eszközök beázása egy kicsit olyan, mint a palacsinta tészta a pulton: vasárnap reggel még viszonylag könnyen törölhető, de estére már szárított palacsinta lesz belőle, ha úgy hagyjuk. Ugyanez történik a víz / folyadék károsodott telefonoddal!

Amikor rizsbe teszünk egy beázott telefont, az gyakorlatilag azzal egyenlő, mintha semmit sem csináltunk volna vele. Vagyis de, csak kicsit olyan, mintha aktívan próbálkoznánk a semmivel. A korrózió azonnal beindul amikor a telefonodat folyadék éri. Néha ez korrózió fontos elemeket ér, néha nem – ez már csak a szerencséden múlik.

Ha kibírjuk, hogy ne kapcsoljuk be a telefont, amíg az meg nem szárad a pulton, a rizses zsákban, vagy bárhol máshol, néha szerencsével járunk. Ha a telefont egy rizzsel teli dobozba tettük majd néhány óra, vagy egy nap múlva, miután kivettük az ismét működik, úgy érezhetjük, hogy a rizs mentette meg a telefont.

De ez nem így van!

Még ha úgy is tűnik, hogy a telefon jól működik, az eloxidálódott forrasztott kötések elgyengülhettek és törékenyek lesznek, illetve a korrózió valószínűleg tovább terjed a telefonon belül. Tehát gyakorlatilag még ha „szerencsénk” is volt, az csak átmeneti lesz !

Képtalálat a következőre: „rice phone”

Akkor, hogyan menthetem meg a vízkáros telefonomat?
Nem akard megszárítani!

Az, ami re szükséged van, hogy amilyen gyorsan csak lehet, keress fel egy profi szervizt, akik azonnal hozzálátnak a telefonod javításához!

Egyszer már írtunk erről, de összefoglaljuk ismét: először a vizet – vagy konkrétabban – a vízben lévő összes vezető anyagot eltávolítjuk a készüléktestből, illetve a készüléket a legapróbb alkatrészekig szétszedjük, majd egy speciális ultrahangos tisztító gépbe rakjuk a darabokat. Ezután hagyjuk elpárologni a tisztító folyadékot, majd az elemeket magas hőfokra melegítjük, hogy a hibás kötések újra egymásra találjanak. Ezután nincs más dolgunk, mint összerakni a készüléket.


Ha ezt a verziót választjuk a rizs helyett, tehát eltüntetjük a vizet mielőtt megszáradna, az olyan mint ha még vasárnap reggel meg tisztítjuk a pultot a palacsinta tésztától!

Ez a legjobb stratégia, ha nedvesség éri a telefonodat, nekünk elhiheted, túl sok telefonnal találkoztunk már ami 2 napi rízses fürdő után érkezett hozzánk menthetetlenül!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: