Megérkezett az Apple Pay Csehországba

Megérkezett az Apple Pay Csehországba

Ugyan még mindig nem hozzánk talált be az Apple, de egyre közelebb járunk. Reméljük a régió többi országával is tervez a vállalat a közeljövőben…

Amikor pár hónapja még arról cikkeztünk, hogy Belgium mellett már Kazahsztán is felkerült az Apple Pay-t támogató országok listájára, abban reménykedtünk, hogy talán lassan a mi régiónk is bekerül a célkeresztbe, például Csehországgal indítva.

Most pontosan ez történt. Ahogy azt a MacRumors már januárban megírta, Ukrajna és Lengyelország után mostantól Csehország is Apple Pay ország lett, és elvileg hamarosan közeli szomszédunk, Szlovákia is csatlakozhat hozzá.

Ezzel a 2014-ben indult Apple Pay már az alábbi országokban elérhető: Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália, Kína, Szingapúr, Svájc, Franciaország, Japán, Spanyolország, Olaszország, Svédország, Finnország, Dánia, Oroszország, Új-Zéland, Brazília, Lengyelország, Írország, Ukrajna, Németország, Belgium és Kazahsztán, illetve mostantól Szaúd-Arábia és Csehország.

Utóbbiban a következő 6 nagyobb bank és támogatja a szolgáltatást: Ceska sporitelna, Moneta Money Bank, Air Bank, J&T Bank, Komercni banka, mBank. De már más intézmények is bejelentkeztek, mint például a CSOB bank. Rajtuk kívül még a Twisto fizetési szolgáltatás, továbbá az Ticket Restaurant Edenred ételrendelő szolgáltatások is szerepelnek a listán.

Az IPSOS felmérései szerint elsősorban a fiatalabb, 18-26 évig terjedő korosztály várta legjobban az Apple Pay-t, közülük 53% már a megjelenés előtt tűkön ült. De tekintve, hogy például a KB’s Mobile Bank ügyfeleinek 40%-a iPhone felhasználó, feltehetően sokan fognak még örülni ennek. Az Androidos felhasználók egyébként valamivel több, mint egy éve tudnak már mobillal fizetni az országban.

Hogy hazánkba mikor fog jönni a szolgáltatás, arról egyelőre semmit nem lehet tudni. Egy időben terjedt a neten egy screenshot az egyik hazai bank ügyfélszolgálatának válaszával, ami szerint akár már idén, de erre vonatkozóan nem rendelkezünk hivatalos információval. Mindenesetre mi már várjuk már nagyon, és azáltal, hogy a régió egyre több országába megérkezett a szolgáltatás, talán reménykedni is reálisabban lehet.

via imagazin.hu

One thought on “Megérkezett az Apple Pay Csehországba”

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d