Istennek hála: 230 új emoji érkezik idén!

Istennek hála: 230 új emoji érkezik idén!

Immáron véglegessé vált a 2019-ben megjelenő 230 új emoji listája. A Unicode Consortium által elfogadott emojik közt szerepelnek a már előzetesen beharangozott jelöltek, mint például a flamingó, a vidra vagy épp a vakvezető kutya.

A kör és a kocka szimbólumok is új színekben lesznek elérhetőek, illetve a sokak által hiányolt fehér szívet is használhatjuk az idén megjelenő frissítés után.

Az idei a 6. legnagyobb frisstés 2014 óta, a bőrszínválasztó opció 2015-ben került bele a Unicode szabványba, 2016-ban több női emojit kaptunk, 2017-ben a semleges nemű karakterekkel bővül a kínálat, 2018-tól pedig már hajszínt is választhatunk. A 2019-es frissítés viszont szeretne mindenkit képviselni, így a különböző korlátozottsággal rendelkező embereket is, a nemsemleges párokat, illetve az összes bőrszínvariációt a kézenfogós emojinál.

Az Emoji 12.0 59 új, egyedi emojit fog tartalmazni, köztük a 75 nemvariációt, mely összesen 230 új emoji, ha az összes bőrszínvariációt is beleszámoljuk.

 2019-es Emoji Lista

A fenti képen az összes új, 2019-ben megjelenő emojit láthatjuk, köztük az azonos neműeket ábrázoló kézenfogós emojik, illetve a különböző bőrszínvariációk, hiszen az Emojipediának küldött kérések közül talán ez volt az egyik leggyakoribb, hogy nincs fekete bőrszínű családot ábrázoló emoji.

A különböző formáknak eddig meghatározott színük volt, majd 2016-ban megérkezett a fekete szív, illetve 2017-ben a narancssárga, hogy kiegészítse a szivárvány színeit. Az Emoji 12.0-s frissítéssel azonban már minden formánál ki tudjuk választani az összes színt. Jelenleg a szív emojinak van a legtöbb színvariációja, így ott csak a fehér szív és a barna szív lesz az újdonság.

Megjelenés

A Unicode Consortium 2019. március 5-én fogja bemutatni a Unicode 12.0-t. A készülékek többségén azonban 2019 második felére várhatóak az új emojik, előreláthatólag október, november környékén, amikor a szabványt támogató operációs rendszerek is frissülnek, az Apple esetén ezek ugyebár az iOS, a watchOS, a tvOS és a macOS.

Látható tehát, hogy az új emojik most sem az Apple hóbortja miatt jelennek majd meg, hanem azért, mert a mögöttes Unicode szabvány maga frissül, ami akkor is tartalmazná az új karaktereket, ha az Apple (illetve a többi cég) nem rajzolna az új jelekhez saját képecskéket.

via szifon.com

Neked melyik a kedvenced az új emojik közül?

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A GMS-Goat Mobile Shop Eger legnépszerűbb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is! Több mint 3.000 javítás van a hátunk mögött!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Szombaton nincs szerviz!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Mobiltelefonok, tabletek és okosórák adásvétele

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

Discover more from GMS - Goat Mobile Shop

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading