Összehajtható mobiljáról nyilatkozott a Xiaomi

Összehajtható mobiljáról nyilatkozott a Xiaomi

Több kihívás is akadt az eddigi legmenőbb, duplán hajtható okostelefon/tablet fejlesztésekor. Úgy tűnik, megérte a ráfordított idő.

Kétségtelenül érdekes az összehajtható kijelzővel árult FlexPai, és a Samsung is előrevetítette a jövőt a maga prototípusával. A Xiaomi társalapítója aztán megosztotta az alábbi videót, és a hajtogatható jövőben érdekelt vállalatok gyorsan elkezdtek fészkelődni:

A Xiaomi elképzelése egyszerűségében nagyszerű: a tabletes kijelzőt két ponton lehet kifele összecsukni, és a ketyere máris telefonméretűvé és zsebbaráttá válik, túlzott vastagság nélkül, alkalmazkodó szoftverfelülettel. A prototípus persze még az, ami: nem végfelhasználói termék, hanem tesztelésre szánt darab, és a rá szabott MIUI felületet is pofozgatja még a Xiaomi, ám nyilvánvalóan a kosárba helyezhető eszköz a végcél. At egyelőre név nélküli kütyüről a Xiaomi a Letsgodigitalnak nyilatkozott, amely renderképeket alkotott a dolog apropójából.


(forrás: Letsgodigital) [+]

„A duplán hajtható okostelefon a Xiaomi legújabb fejlesztése. Egyik kulcskomponense, a hajlítható kijelző a Xiaomi és beszállítóinak közös fejlesztése, mellette a dizájnért, az összehajtást végző mechanizmusért és a MIUI igazításáért is mi felelünk. A Xiaomi első a világon duplán hajtható okostelefonnal, és a fejlesztés során három formai kihívásnak is meg kellett felelni: a szimplán és duplán összehajtott, valamint tabletként szétnyitott használatnak. A legjobb kivitelezést hosszadalmas kutatómunka előzte meg az összecsukható mechanizmus oldaláról.


Minden innováció a beszállítók és saját csapatunk közös kutatás-fejlesztésének eredménye, és félrevezető lenne azt gondolni, hogy a képernyőt könnyű mobilméretűvé hajtogatni komoly technológiai áttörések nélkül. Az ipari tápláléklánc minden eleme kivette a részét a fejlesztésből, és a Xiaominál hiszünk abban, hogy a csapatmunka innovatív termékeket és remek felhasználói élményt szül” – végződik a nyilatkozat.


A Xiaomi is kilátogat a barcelonai MWC-re, és kíváncsian várjuk, hogy a prototípust is magával hozza-e a február 24-ei sajtóeseményre, ahova igyekszünk mi is bejutni. A kiállításra egy 5G-s telefont a Xiaomi biztos elvisz, de várhatóan a Redmi Note 7 is kilátogat – igaz, már saját brandnév alatt.

via mobilarena.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: