Szervizes nap: Mit tegyünk, ha nem működik a Touch ID?

Szervizes nap: Mit tegyünk, ha nem működik a Touch ID?

Az iPhone 5S-szel bemutatkozott Touch ID hibái kis szerencsével könnyen orvosolhatóak.

A Touch ID az Apple ujjlenyomat-olvasó szenzora.
A Touch ID-val a készülék feloldásán kívül az iTunes és az App Store vásárlásait is engedélyezhetjük, ami jelentős könnyebbséget jelent a jelszavak bepötyögéséhez képest. 

Amikor az érintésérzékeny Home gomb ujjat érzékel, akkor egy nagy felbontású képet készít, majd ezt matematikai formában a processzoron tárolja, titkosítva. Amikor a minta megegyezik a tárolt változattal, akkor a hozzáférés vagy a vásárlás engedélyezetté válik. Minél többször szkenneli ugyanazt a Touch ID, a találatok annál pontosabbak lehetnek. 

Sajnos azonban a Touch ID a tapasztalatok szerint nem mindig működik jól, ilyenkor a legtöbben pedig szívesen falhoz vernék, ha már olyan drága volt. A legrosszabb az egészben, hogy semmi visszajelzésünk nincs arról, miért is nem hajlandó felismerni az ujjunkat a telefon. Szerencsére a találgatásoknak hála vannak olyan módszerek, amelyekkel jelentősen javítható a valószínűsége annak, hogy a Touch ID-val nem lesz probléma. 

Amikor regisztráljuk az ujjunkat, legyünk kellően körültekintőek arra, hogy elsőként a teljes felületet beolvashassa a rendszer, majd a széleket is a második körben. Ez amiatt is fontos, hogy később, amikor használat közben más szögben nyomjuk meg, ne legyen gond. Szintén figyeljünk rá, hogy ne legyen izzadtság, zsír vagy folyadék az ujjunkon, ezek ugyanis könnyedén bezavarhatnak. A kezünk mellett szükség lehet a Home gomb megtakarítására is. 

Nem segíti a működést a hideg sem. Amikor hideg van, és nem megy a Touch ID, akkor a hiba a működési elvben keresendő. A technológia az ujjlenyomatunk mellett a bőr alatti réteget is vizsgálja, tehát, hogy hőt és elektromosságot képes-e vezetni. Hideg kézzel emiatt a Touch ID jóval nehezebben boldogul a felismeréssel, de legalább a rablókat nem bátorítják arra, hogy levágott ujjakat vigyenek a lopott iPhone 5S mellé: nem működne. 

A fentebb említett folyadékok közé még a víz is beletartozik egyébként. Nem csak, hogy vizes kézzel lehetnek problémák, de akár egy hosszú tusolás után is bökkenő adódhat: amikor sok vizet zár magába a bőrünk, minimálisan megváltozik az érzékelt adat a készüléken. 

Sajnos a mai napig érthetetlenül bár, de többekkel előfordul, hogy míg a kezdetekben jól működött a Touch ID, addig egyszer csak besokall, és majdnem minden alkalommal hibásan ismer fel minket. Ilyenkor az ujjlenyomatunk törlése és újraregisztrálása segíthet megoldani a kellemetlen jelenséget. 

A visszajelzések elég változatosak a Touch ID pontosságával kapcsolatban, de a többség számára átlagban 90 százalékos pontossággal működik a felismerés. Egy teória szerint segít, ha a rendszernek ugyanazt az ujjunkat regisztráljuk többször is: például ha fejjel lefelé is megnyomjuk a Home gombot, akkor gyorsabb és pontosabb lesz a Touch ID. Az esetek többségében ez a trükk valóban működni szokott, sokaknál 100 százalékosra javítva a pontosságot. 

via pcworld

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: