Több millió fiókot törtek fel! A te jelszavaidat is el lopták?

Több millió fiókot törtek fel! A te jelszavaidat is el lopták?

A mai napon hivatalossá vált, hogy minden idők legnagyobb hekker támadásával emailcímek és hozzájuk tartozó jelszavak MILLIÁRDJAI kerültek ki a netre!

A jelszólopás régi műfaj, nagyjából azóta próbálnak bűnözők hozzáférni az adatainkhoz az interneten keresztül, amióta létezik internet, a kiberbűnözők százezrével lopkodták ki a jelszavainkat olyan népszerű szolgáltatásokból is, mint a Linkedin, a Tumblr, a Myspace, vagy éppen a sorra hekkelési rekordokat döntő Yahoo, de kirámolták a Dropboxot, a legnagyobb randioldalt, vagy éppen több népszerű pornóoldalt is, sőt az otthoni okos eszközeinket is feltörték – és még sorolhatnánk, de úgyis értitek.

Ellenőrizd le, hogy az adataid biztonságban vannak-e!

Éppen ezért jöhet jól egy olyan oldal, ahol bárki ellenőrizheti, hogy a regisztrációkkor használt emailcíme érintett-e az ezekhez hasonló jelszólopásokban. Hiszen ha érintett, akkor érdemes minél előbb megváltoztatni a jelszót, hátha szerencséje van, és még nem késő, bár valószínűbb, hogy már az.

A legismertebb ilyen feltöréscsekkoló oldal a Have i been pwned? nevű. Itt emailcímre és felhasználónévre is lehet keresni, és az oldal kidobja, ha érintettek vagyunk. Értesítésekre is fel lehet iratkozni, hogy a jövőben minél előbb tudjunk róla, ha lopják az adatainkat. (Vagy legalábbis azt, ha azok felbukkannak valami feketepiacon, hiszen a lopás és annak kiderülése között gyakran évek is eltelhetnek.)

haveibeenpwned

Ezt tedd, hogy ne lopják el (többet)

  • Először is: az isten szerelmére, ne használj olyan gyenge jelszavakat, mint az 123456!
  • Pláne ne használják ugyanazt a jelszót minden fiókjukhoz, mert ha egy helyről ellopják, máshol is meg fognak próbálkozni vele.
  • Bátran használjanak viszont kétlépcsős azonosítást!

A te jelszavaid biztonságban vannak???

Via index

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: