Tippek trükkök: Így állítható be a reggeli időjárás előrejelzés a zárolt képernyőn

Tippek trükkök: Így állítható be a reggeli időjárás előrejelzés a zárolt képernyőn

Az iOS 12 is rengeteg olyan funkciót rejt, amelyeket sokan ezidáig sem találtak meg, mert ezek nem minden esetben vannak intuitív módon elhelyezve a rendszerben.

időjárás-előrejelzés zárolt képernyőn

Ide tartozik az is, amellyel ébredéskor a zárolt képernyőn értesülhetünk a jelenlegi időjárásról. Ezt a Beállításokban engedélyezhetjük, de több külön opciónak is be kell kapcsolva lennie hozzá, hogy valóban megjelenjen az időjárásjelentés, amikor reggel először felemeljük a készülékünket.

Mi az az Alvás opció?

Az Alvás opció a Ne zavarjanak üzemmód része. Ha aktiváljuk a ‘holdacskát’, például alvás előtt, akkor nem kapunk semmilyen értesítést és hívást az éjszaka folyamán addig, amíg ki nem kapcsoljuk azt. Az Apple ebbe a menüpontba rejtette az Alvás opciót is, amivel beállíthatjuk, hogy a zárolt képernyőn megjelenjen az időjárás akkor, amikor felkelünk.

Az Alvás gyakorlatilag egy szigorítottabbnak tekinthető Ne zavarjanak, mert az éjszaka során elrejti előlünk az összes értesítést és riasztást is. Ezzel akadályozza meg azt, hogy amikor éjszaka bármiért felébredünk, és félálomban megnézzük, mennyi is az idő, ne álljunk neki végigmenni mondjuk azon, hogy ki mit szólt hozzá valami megosztásunknál valamely közösségi szolgáltatásban, ezzel felborítva az alvási ritmusunkat. Ehelyett mindent elrejt előlünk, és majd reggel, a funkció kikapcsolása után tudjuk ezeket megnézni. (A minden értesítés és riasztás elrejtése egyben azt is jelenti, hogy ha a szokásos ébresztőnk az Alvás opció hatálya alatt szólalna meg, az is némításra kerülhet, ami értelemszerűen problémás lehet, de lentebb erre is olvasható megoldás.)

Beállítás a Ne zavarjanak módon keresztül

Az alábbi lépések szükségesek a sikeres aktiváláshoz.

1. Menjünk a Beállításokba.
2. Koppintsunk a Ne zavarjanak menüpontra.


3. Győződjünk meg róla, hogy az Ütemezett és az Alvás lehetőségek be vannak kapcsolva.
4. Állítsuk be az elalvásunk és az ébredésünk (kezdés-befejezés) idejét.


5. Menjünk vissza a Beállításokban és válasszuk az Adatvédelem menüpontot.


6. Ezen belül koppintsunk a Helymeghatározás lehetőségre, és keressük meg az Időjárás appot.


7. Azon belül válasszuk a Mindig lehetőséget a Helyzethez való hozzáférés engedélyezése esetén.

A 7. és 8. lépés csak akkor szükséges, ha az Időjárás appban nem adtunk hozzá külön várost, és csak a helyzetfüggő megjelenítést használjuk.

Beállítás az Óra appban az Alvás fülön

A másik, egyszerűbb opció akkor hasznos, ha minden nap ugyanabban az időben fekszünk le aludni és kelünk fel másnap reggel. Ilyenkor ugyanis közvetlenül az Óra appon belül állíthatjuk be az Alvás fülön, hogy mikor is szoktunk aludni, és ennek a beállításai alatt engedélyezhetjük a Ne zavarjanak opciót is, illetve ebben az esetben az ott megadott ébresztő is biztosan megszólal majd reggel.

Összegezve

Ahhoz tehát, hogy minden reggel időjárás jelentéssel fogadjon minket a készülékünk, hagyjuk ütemezetten a Ne zavarjanak módot, és bekapcsolva az Alvás opciót, és bizonyosodjunk meg arról, hogy ha nem adtunk hozzá külön várost, akkor az Időjárás app mindig hozzáférjen a helyzetünkhöz, vagy pedig használjuk az Alvás fület az Óra appon belül.

Amint felkelünk és először villantjuk fel a képernyőt, a Jó reggelt! üzenet mellett a jelenlegi időjárásról tájékozódhatunk. Amennyiben szeretnénk eltüntetni az időjárás előrejelzést, koppintsunk alul a Bezárás gombra.

Fontos tudni, hogyha egyszer már feloldottuk a telefon zárolását, akkor az újabb feloldás előtt már nem jelennek meg az információk a zárolt képernyőn az időjárásról.

via szifon

One thought on “Tippek trükkök: Így állítható be a reggeli időjárás előrejelzés a zárolt képernyőn”

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: