Nem igazán menő az iPhone Kínában

Nem igazán menő az iPhone Kínában

A sangaji MobData femérése szerint a 9%-os piaci részesedéssel bíró Apple mobiljai népszerűek ugyan Kínában, de főleg az úgynevezett láthatatlan szegények körében, akik anyagi helyzete jóval rosszabb, mint amilyennek ránézésre tűnik. Demográfiai értelemben jobbára 18-34 éves hajadon (Kínában ez rendkívül kedvezőtlen kondíció) nők körében, akik legmagasabb iskolai végzettsége a gimnáziumi érettségi, havi keresetük pedig nem haladja meg a 124 ezer forintot.

Apple iPhone 6s


Apple iPhone 6s [+]

A módosabb és magasabban képzett fogyasztók inkább a Huawei modelljeit preferálják. Ők jobbára 25-34 éves, egyedülálló, diplomás férfiak, 206-825 ezer forintnak megfelelő keresettel. A Huawei tulajdonosok nagy része rendelkezik saját autóval és lakással is, de azt nem tudjuk, hogy pontosan milyen számokról van szó, a MobData nem közölte, hogy hányan vettek részt a  felmérésben, így azt sem tudjuk, hogy reprezentatív-e.

Huawei Mate 20 Pro


Huawei Mate 20 Pro

A 20 ezer jüant vagy többet keresők a Huawei-en kívül a Xiaomi készülékeit használják még előszeretettel. Az ennél alacsonyabb, de 3000 jüannál magasabb keresettel rendelkezők pedig Oppo vagy Vivo mobilokat választanak. Kínában a legnépszerűbb Apple modell az iPhone 6, második helyen a 6s és a 6s Plus, a Huawei, az Oppo, a Vivo és a Xiaomi pedig együtt továbbra is a piac 80%-át fedik le a Counterpoint adatai alapján. A Samsung szinte elenyésző a maga 1%-ával.

via mobilarena

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d