iOS tippek: Szülői felügyelet beállítása az iPhone-on, iPaden

iOS tippek: Szülői felügyelet beállítása az iPhone-on, iPaden

Manapság már nem újdonság, hogy az általános iskolás gyerekek iPhone-t használnak, illetve a fiatalabbak pedig iPadet is akár. Sok esetben már ezeken nőnek fel. Az iOS rendszerben már jó ideje elérhető a szülői felügyelet, de csak az iOS 12-ben vált sokkal használhatóbbá.

iOS 12 szuloi felugyelet

A szülő felügyeletet az Apple az iOS 12-ben a Képernyőidő alá rakta, tehát ott kell keresnünk, ha korlátozni szeretnénk valamit. Összesen egyébként két menüpontban tudunk korlátozni: ezek az Alkalmazáskorlátok, illetve a Tartalmi és adatvédelmi korlátozások. Ezzel egyébként lényegében le is fedtünk az iOS rendszert, de nézzük akkor a konkrét fenti példát, ha nem szeretnénk, hogy a gyerek ki tudja kapcsolni az iPhone keresését.

😏

Ehhez három dolgot kell beállítanunk. Egyrészt először hozzunk létre egy jelkódot a Beállítások – Képernyőidő alatt, amivel meggátoljuk, hogy ebbe a menüpontba bárki is beléphessen jelszó nélkül. Nyilván ne ugyanaz legyen a jelkód, mint a készüléké – és ne is felejtsük el! 

Szülői felügyelet beállítása

Amint a jelkódot létrehoztuk, lépjünk be a Tartalmi és adatvédelmi korlátozások menüpontba, majd azon belül tiltsuk le a Helyzetmeghatározás beállításának a lehetőségét, majd lejjebb a Helyzet megosztása funkciót is tegyük Tiltásra. Ezután ha belépünk a Barátok alkalmazásba, látható, hogy nem tudjuk kikapcsolni a helyzetmeghatározást.

🙄

Természetesen számos más dolgot is letilthatunk az adott menüpontok alatt, sőt, alkalmazás csoportokat is beállíthatunk, hogy mennyi időt tölthessen a gyerek vele. Mondjuk ebben valamiért nem tudunk specifikusan egy-egy alkalmazást beállítani, ami tipikusan megint az Apple hülyesége. Ilyenkor meg kell kerülni, és fordítva gondolkozni, az Engedélyezés mindig menüpont alatt engedélyezni az összes alkalmazást, kivéve azt, amit tiltani szeretnénk. Ezután lépjünk bele az Alkalmazáskorlátok alá és válasszuk ki az összes alkalmazást, majd a kívánt korlátozást. Körülményes nem? 

Összességében remekül használható a szülői felügyelet, ha szeretnénk tiltani az egyes funkciókat, de az appok használatának beállítása eléggé körülményes. Az valami borzasztóan van megoldva szerintem, de legalább már van ilyenünk is.

via szifon

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: