iOS tippek: így tudsz saját csengőhangot beállítani iPhone-on

iOS tippek: így tudsz saját csengőhangot beállítani iPhone-on

Az Apple híresen kevés önálló dolgot enged a felhasználóknak, amiről lehet vitatkozni, hogy ez jó, vagy rossz, de az tény, hogy több minden olyan dologban meg van kötve a kezünk, amiben talán jobban örülnénk, hogyha nem lenne. Ilyen a saját csengőhang választás is. Szerencsére találtunk rá egy módot, amivel beállíthatod kedvenc zenéidet a csengőhangodnak.

Habár az iOS szoftverébe sok csengőhangot beleépítettek, amik közül jócskán lehet választani, több év használat után, az ember könnyedén megunja őket. Ebben az esetben hasznos, ha a saját kedvenc zeneszámaidat, hangfájlaidat is be tudod állítani csengőhangként.

Léteznek az App Store-ban letölthető alkalmazások, amelyek segítenek ebben, de ezek nem ingyenesek, és ki szeretne fizetni csak azért, hogy az egyik kedvenc számát használja csengőhangnak?

Szerencsére létezik egy ingyenes megoldás az iTunes segítségével, ami ugyan kicsit hosszadalmas, de ha egyedi csengőhangot szeretnél, akkor mindenképpen megéri. Segítünk benne, hogy csináld!

1: Nyisd meg, és frissítsd az iTunes-t – már ha kell

Indítsd el MacOS-en, vagy Windows-on az iTunes-t és győződj meg róla, hogy a legújabb verzióját használod most. Jelenleg a 12.5.4-es a legújabb verzió, ezt érdemes használnod. Ehhez MacOS-en a menüsávon keresd a frissítés fület, Windows-on pedig a menüsávon keresd a Súgót, arra kattintva jelenik meg a Frissítés menüpont. Ezután értelemszerűen kövesd a leírásokat, és pár pillanat múlva, a legújabb iTunes lesz a birtokodban.

1

2: Válaszd ki azt a dalt, amelyiket csengőhangodként szeretnél!

Ahhoz, hogy megfelelő zenét tudj választani érdemes szem előtt tartanod, hogy az iPhone 30 másodperces periódusokat enged csengőhangnak. Ha kiválasztottad a dalt, és annak részletét, amelyet vissza szeretnél hallani, memorizáld, vagy írd le pontosan magadnak.

3: Add meg a kezdési és befejezési időpontját!

2

A kiválasztott dalra kattints jobb egérgombbal és válaszd ki a Get Info-t a legördülő sávból. Ezután kattints az Options fülre. A megjelenített ablakban ki tudod választani, hogy a szám melyik másodpercétől induljon „start” és melyik másodperccel fejeződjön „stop” be. Értelem szerűen, ezeket töltsd ki.

3

4: Hozz létre AAC hangformátumot!

Az Apple csengőhangként az AAC hangformátumot használja, ezért olyanná kell alakítanod a kívánt zenédet. Az AAC lényegében ugyanazt a hangminőséget nyújtja, mint az MP3, ugyanakkor kevesebb tárhelyet foglal.

Miután beállítottad a megfelelő kezdési és végzési időt, válaszd ki a számot a listából, a „File” menüpontot nyisd le, válaszd a legördülősávban a „Convert” lehetőséget, majd kattints a „Create AAC Version”-ra.

4

Ezzel az iTunes egy másolatot hoz létre a számból, azon az időintervallumon belül, amelyet te megadtál neki előzőleg. A másolat ezután közvetlenül megjelenik az iTunes listádban, a dal alatt.

5: Másold át a fájlt, és töröld a régit!

Miután konvertáltad a számot, kattints az AAC formátumú dalra, és húzd ki az asztalodra, vagy arra a helyre ahova menteni szeretnéd.

5

Nem feltétlenül jó, ha az iTunes lejátszási listádban sok szemét van, ezért érdemes tisztán tartanod. Tehát, ha elmentetted máshova a hangfájlt, érdemes letörölnöd a 30 másodperces verzióját, hiszen azt nem szeretnéd majd később hallgatni.

Kattints jobb egérgombbal a kiválasztott AAC fájljra, a megjelenő gördülősávon belül válaszd a „Delete From Library” lehetőséget.

6

6: Változtasd meg a fájl kiterjesztését!

Ez bonyolultan hangzik, de nem az. Keresd meg azt a helyet, ahová kimentetted a zenei fájlt. Változtasd meg a nevét, aszerint, hogy ne „.m4a” szerepeljen benne, hanem „.m4r”.

7

7: Add hozzá a fájlt az iTunes-hoz

Mivel megváltozott a fájlt kiterjesztése, ezért a hozzáadása az iTunes-hoz kicsit körülményesebb. Kattints a „Fájl” fülre, és válaszd az „Add File to Library” lehetőséget. Ezután keresd meg a fájl mentési helyét, válaszd ki, és kattints az „Open” gombra. A rendszer már csengőhangként ismeri fel a zenét, ezért aszerint is importálja. Ezután már csak szinkronizálnod kell az iPhone-od.

8

8: Az iPhone szinkronizálása

Csatlakoztasd a számítógépedhez az iPhone-t egy USB segítségével, az iTunes automatikusan felismeri azt. Ezután kattints az iPhone ikonra a bal felső  sarokban, válaszd a „Tones” lehetőséget a bal oldali navigációs sávon, majd válaszd ki a hangot. Kattints a szürke „Sync” gombra a befejezéshez.

9

9: Állítsd be a csengőhangot az iPhone-on!

Ehhez már nem a számítógép felületén kell bajlódnod, hanem az iPhone rendszerében. Keresd meg a beállításokban a csengőhang lehetőséget, és válaszd ki az új, egyedi csengőhangodat!

11

via smartclinic

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: