Tippek trükkök Androidot használóknak

Tippek trükkök Androidot használóknak

Minden új Android verzió számos frissítést tartalmaz, amelyek közül néhány távolról sem olyan egyértelmű. Ebben a cikkben bemutatunk néhány trükköt és tippet azoknak, akiknek okostelefonja megkapta már az Android 8.0 vagy 8.1 Oreo frissítését.

Tippek - trükkök: Így kapcsold ki az Android Oreo legidegesítőbb funkcióit

Az Android Oreo-ról rengeteg jót hallunk, a felhasználóknak elnyerte a tetszését. De nem lehet minden tökéletes, így az Oreo-nak is van pár idegesítő tulajdonsága, amit érdemes kigyomlálni.

Értesítések elhalasztása

Eddig lehet, hogy nem tudtad, de az Oreon lehetőséged van az értesítések elhalasztására. No de ez mit is jelent? Azt, hogy pillanatnyilag törölhetsz egy olyan értesítést, ami mégsem olyan aktuális – inkább bosszantó már – és később, egy általad beállított időpontban újra megjelenik, hogy ne felejtsd el. Hasznosabb ez a funkció, mint gondolnád!

rtesítések eltávolítása

Figyelmeztetés elhalasztásához egyszerűen csak csúsztasd félre a kiírást, de ne teljesen, körülbelül félúton kell megállítanod az ujjadat. Majd megjelenik egy kis óra, melyet ha megérintesz, megadhatod rajta, hogy mikor írja ki újra az üzenetet.

Értesítési pontok letiltása az ikonokról

Az értesítési pontok az Android Oreo újdonságai, de mik is ezek? Azok a színes pontok, amelyek az alkalmazások ikonjain láthatóak értesítéskor.

A pontok azért jelennek meg az ikonokon, hogy emlékeztessenek arra, hogy van egy bejövő értesítésed az adott alkalmazástól, amelyet elérhetsz az okostelefon értesítési területéről, vagy úgy is, ha lenyomva tartod az ikont.

rtesiítési pontok eltávolítása

Egyes felhasználók számára ezek a matricák idegesítőek lehetnek, de itt le lehet őket tiltani:

  • Nyomj meg és tartsd lenyomva egy üres pontot a kezdőképernyőn.
  • Kattints a “Főoldal Beállítások” menüpontra.
  • Válaszd ki az “Értesítési Mutatók” opciót.
  • Inaktiváld a kapcsolót az “Értesítési pontok engedélyezése” felirat alatt.

És voilà, egy egyszerű és hatékony megoldás, hogy megszabadulj azoktól a csúnya jelektől az alkalmazások ikonjai felett.

Állandó értesítések az alkalmazások viselkedéséről

“Az X alkalmazás befejezte a letöltést.”, “Az Y alkalmazás még fut a háttérben.” Ismerős?

Ez az Android Oreo egyik leghasznosabb, de egyben leginkább gyűlölt funkciója. Ha egy alkalmazás áttetsző sáv formájában jelenít meg egy értesítést, akkor egy állandó, nem törölhető értesítést találunk felül a képernyőn (például a Messenger más alkalmazásokon keresztül jelenik meg). És ez nem az egyetlen bosszantó értesítés.

Annak érdekében, hogy megőrizd az akkumulátor jó teljesítményét, a Google úgy döntött, figyelmeztetést ad a túl sok energiát fogyasztó alkalmazásokról a háttérben (például: “A Spotify a háttérben fogyasztja az akkumulátort.”).

A probléma az, hogy a legtöbb esetben ezek az alkalmazások így működnek, hiszen lehetővé teszik azt, hogy zenét hallgassunk vagy cseteljünk, miközben böngészünk a telefonunkon. Ha végleg meg akarsz szabadulni ezektől az idegesítő üzenetektől, kövesd a következő lépéseket:

  • Nyisd meg a “Beállítások” menüpontot.
  • Válaszd ki az “Alkalmazások és Értesítések” lehetőséget.
  • Kattints az “Összes alkalmazás megjelenítése” gombra.
  • A jobb felső sarokban található menüben (a három kis pont) válaszd ki a “Rendszer Applikációk megjelenítése” opciót.
  • Most a listán keresd meg az “Android rendszer” elemet, és érintsd meg.
  • Add meg a fő applikációk értesítéseit.
  • Itt számos olyan opciót látsz, amelyek be- és kikapcsolhatók, de ne ijedj meg.
  • Az olyan alkalmazásokhoz, mint például a Facebook Messenger, dedikált kapcsolókat fogsz látni a figyelmeztetések elrejtéséhez / megjelenítéséhez.
  • Olyan alkalmazások esetében, amelyek az akkumulátort a háttérben használják, nincs ilyen megkülönböztetés, így két lehetőség marad: megjeleníteni vagy elrejteni az összeset.

Ahhoz, hogy közvetlenül leállíts egy akkumulátort túlságosan fogyasztó alkalmazást, csak görgess a lista aljára, keresd ki azt az appot, amelyiket le akarod állítani, majd tiltsd le.

+1 Tipp: Szabadíts fel helyet az Androidos mobilodon néhány pillanat alatt!

Az Android Oreo egy olyan izgalmas funkcióval rendelkezik, amely mindössze néhány egyszerű lépésben lehetővé teszi a belső memória felszabadítását. Ez a funkció minden Android eszközön (Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL, Nexus 5x, Nexus 6P, Pixel C) és Sony készülékeken is elérhető. Az Oreoval felszerelt Huawei és Samsung okostelefonok esetében a gyártók úgy döntöttek, hogy saját memória takarító szoftvereikre támaszkodnak, így a lépések eltérhetnek azoktól, amelyeket felsoroltunk.

  • Elsőként a rendszer lehetővé teszi, hogy kategóriák szerint ellenőrizd, hány alkalmazás vagy tartalom vesz fel memóriát.
  • Ehhez menj a “Beállítások” mappába, majd válaszd ki a”Tárhely használat” opciót, mely megjeleníti a listát. Az egyes kategóriák kiválasztásával megjelennek a kategóriákhoz tartozó alkalmazások és a különböző méretű fájlok.
  • Itt eldöntheted, hogy érdemes-e megszabadulnod olyan alkalmazásoktól, amiket nem használsz sokat és folyamatosan zabálják a memóriádat.
helyfelszabadítás
  • A lista tetején megtalálod a “Free Space” (Tárhely Felszabadítás) gombot.
  • A gomb megérintésével megmutatja az elemek listáját, amelyeket törölhetsz a memóriából a szabad tárhely felszabadítása érdekében.
  • Ebben a példában szereplő listánkon találtunk néhány fájlt a Letöltések mappában, a kevésbé használt alkalmazások listáját és a “Backup fotók és videók” elemet.
  • Az utóbbi csak a Google Fotókon tárolt multimédiás tartalmakat vezérli, és azt javasolja, hogy töröld le ezeket az okostelefonodról, hiszen a felhőben bármikor hozzájuk férhetsz.

Felsorolásunk nem teljes, biztosak vagyunk benne, hogy még sok-sok apró hiba található a rendszerben. Oszd meg velünk ezeket kommentben, és megpróbálunk segíteni eltüntetni őket.

Esetleg, ha olyan hibád van amivel már sehogy sem bírsz, akkor keresd fel a szervizünket!

Via.:smartclinic.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A GMS-Goat Mobile Shop Eger legnépszerűbb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is! Több mint 3.000 javítás van a hátunk mögött!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Szombaton nincs szerviz!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Mobiltelefonok, tabletek és okosórák adásvétele

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

Discover more from GMS - Goat Mobile Shop

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading