Néhány tipp, hogy gyorsabb legyen az androidos telefonod

Néhány tipp, hogy gyorsabb legyen az androidos telefonod

Néhány egyszerű lépéssel sokat gyorsíthatunk az idővel mind lassabban működő droidos telefonon.

1. Ne harcoljunk alkalmazásváltóval az Androiddal

Először is egy tévhit: leginkább a már régen Android okostelefont használók rossz szokása, hogy az alkalmazásváltóban matatva egyenként kikapcsolják a futó alkalmazásokat.

alkalm valto

Valaha tényleg döcögött a droid memóriakezelése, ezért érdemes volt néha egyenként kilőni az alkalmazásokat.

Ma már ennek az ellenkezője igaz: az Android jól kezeli a RAM-ot, szükség esetén a háttérben diszkréten automatikusan felfüggeszti és bezárja a nem használtakat, semmi szükség nincs felhasználói beavatkozásra. Az alkalmazásváltóval – illetve a futó alkalmazások közül választva – éppenséggel gyorsabban lehet indítani az appokat. Ne törekedjünk az alábbi látványra.

nincsenek

Egyetlen esetben érdemes az „Összes törlése” opciót használni: ha már annyi appot kellene lapozni, hogy nehézkessé válna a mobil használata.

2. A rendszeres nagytakarítás viszont indokolt

Szemben az alkalmazásváltó fölösleges „sepregetésével”, a nagytakarításra – az egyéni szokásoktól függő gyakorisággal – szükség van.

A felesleges – vagyis feltelepített, de sohasem használt – alkalmazásokat töröljük le. Minél több appot telepítettünk ugyanis a telefonra, annál több háttérfolyamat fog azon zajlani. Ezek processzoridőt kötnek le, lassítják a telefont, lerövidítik az akkumulátor működési idejét.

A nem eltávolítható rendszeralkalmazásokat pedig tiltsuk le a Beállítások/Alkalmazások menüben.

letlitas

3. Biztos, hogy kellenek animációk?

Egyszerű recept a készülék gyorsítására az összes rendszeranimáció eltávolítása.

Meg fogunk lepődni, hogy – érzetre – mekkorát gyorsul a mobil, ha a Beállítások/Fejlesztői beállítások menüben az „Ablakanimáció”, az „Áttűnési animáció”, és az „Animáció tempója” értékét 1-ről 0,5-re, vagy akár 0-ra állítjuk. A megszokotthoz képest mintha ugrálni kezdenének a programok.

animacio

Ha még nem engedélyeztük volna a „Fejlesztői beállításokat”, a Beállítások/A telefonról menüpontban az úgynevezett Build-számot kopogtassuk hétszer, s mint a mesében, már úgymond fejlesztők is lettünk.

4. Szabadítsuk fel a belső tárhelyet

Általában célszerű a belső tárhely 10-15 százalékát üresen hagyni, mert az Android – ha elfogy a memóriája – átmenetileg ott is tárolja az adatokat.

Ha már a felesleges appokat töröltük, a fotókat, videókat felhőbe, vagy számítógépre mentettük, törölhetjük a cache-t, a gyorsítótárat.

cache

Ezt többnyire a Beállítások/Tárhely/Gyorsítótárazott adatok menüpontban tehetjük meg.

5. Használjunk minőségi microSD kártyát

Általában véve rossz ötlet az alkalmazásokat a microSD kártyára telepíteni a belső memória helyett, de ha nem oda installáltunk, akkor is gyakran automatikusan tárolnak rajta adatokat.

Ne adjuk lejjebb az UHS Speed Class 3 jelzésű kártyáknál: ezeken U ikon van, közepükön 3-as számmal.

6. El a látványos widgetekkel a Home oldalról

A widgetek többsége valósággal pazarolja a rendszerteljesítményt, s az akkumulátor kapacitását. Lassabb telefonra minél kevesebb widgetet teszünk, annál jobb.

7. Ha már semmi nem segít…

… jöhet a Gyári állítások visszaállítása. A Beállítások/Biztonsági mentés és visszaállítás menüpontban fellelhető opció mindent (Google-fiókot, telepített alkalmazásokat, képeket, zenéket, adatokat) töröl, ezért a telefon visszaállítása előtt készítsünk mentést ezekről.

Utána olyan lesz a telefon (szoftveresen), mint új korában. Az installálás során válasszuk inkább a tiszta telepítést, ne állítsa vissza a Google a régi alkalmazásokat.

via hirado.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: