Néhány szó az általunk forgalmazott üvegfóliákról.

Néhány szó az általunk forgalmazott üvegfóliákról.

Az egyik legnépszerűbb termékünk amit az üzleteinkben, illetve a webshopunkon forgalmazunk azok az üveg kijelzővédő fóliák.  Éppen ezért gondoltuk, hogy érdemes lenne néhány szót (betűt) írni erről a termékről.

Először is érdemes tisztázni mik is azok az “üveg” kijelzővédő fóliák:

Az edzett üvegből készült üvegfólia, egymásra helyezett, különböző funkciókkal ellátott védőrétegekből (az üvegfólia típusától függően 4-5-6-7 rétegből) áll, amelynek gyártása és egyesítése során a legmodernebb nanotechnológiai eljárásokat alkalmazzák. A felső réteg (oleophobic coating) zsír- és víztaszító hatással rendelkezik. A buborékmentes tapadást, az üvegfólia hátoldalán található speciális szilikonragasztó biztosítja, amely lehetővé teszi, hogy a rugalmas kijelzővédő üvegfólia, könnyedén rásimuljon a készülék felületére.

Az üveg ezért van idézőjelben fentebb, mivel ezek a termékek nem szimplán üvegből, hanem egy rakás más anyagból készülnek mire elérik a jelenlegi formájukat.

Az nálunk kapható kijelzővédő üveg fóliák mind 9H keménységűek. Mit is jelent a 9H?

Az edzett üvegből készült 9H keménységű kijelzővédő üvegfóliák (9H hardness tempered glass screen protector), a Mohs-féle keménységi skála alapján csupán 1 értékkel maradnak el a gyémánt keménységétől!

Mohs-féle keménységi skála:

1H2H2.5H3H4H5H6H7H8H9H10H
zsírkőgipszezüst, aranykalcitfluoritapatitföldpátkvarctopázrubin, zafír, üvegfóliagyémánt, fekete gyémánt

Az táblázatból kiolvasható, hogy itt nem éppen egy egyszerű kis üveg lapról van szó, éppen ezért nem is mindegy, hogy milyen fóliát raksz az esetenként több százezer forintos telefonod elejére. A 9H keménység megfelelő rétegben akár a pisztoly golyót is képes megfogni, így gondolhatnánk, hogy minél vastagabb a fólia annál jobban véd.

Sajnos ez nem pont így van, mivel minél vastagabb annál merevebb is lesz, így a rezgéseket (értsd: le ejtés) nem nyeli el, hanem sajnos tovább adja a telefon kijelzőjére ami össze is törik. Szervizünkben rengetegszer találkoztunk már azzal a jelenséggel, hogy a törött kijelzőjű telefonról egyben, sérülés nélkül szedtük le az üvegfóliát, mivel az nem látta el a feladatát.

A mi fóliáinkat a Holland Colorfone gyártja, akik több éves tapasztalatukkal a gyártás területén kifejlesztették a megfelelő vastagságú és rétegszámú fóliát, ami a 9H keménység mellett a megfelelő védelmet nyújtja a telefonodnak.Reméljük sikerült minden fontos infót megosztanunk veled a technológiával kapcsolatban, de ha még van kérdésed írd meg kommentben.Amennyiben kedvet kaptál egy új fóliára, akkor keress minket a Szent János utcai üzletünkben, ahol a kollégáink a kiválasztott fóliát ingyen felrakják a telefonodra vagy tabletedre.Nem egri vagy? Rendelj egyet a webshopunkról!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A GMS-Goat Mobile Shop Eger legnépszerűbb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is! Több mint 3.000 javítás van a hátunk mögött!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Szombaton nincs szerviz!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Mobiltelefonok, tabletek és okosórák adásvétele

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

Discover more from GMS - Goat Mobile Shop

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading