iOS tipp nem csak kezdőknek: bejövő hívások elutasítása lezárt képernyőn

iOS tipp nem csak kezdőknek: bejövő hívások elutasítása lezárt képernyőn

Némítás

Ha nem szeretnénk elutasítani a hívást, hanem csak arra van szükségünk, hogy a készülék abbahagyja a csörgést, abban az esetben is több lehetőségünk van:

  • nyomjuk meg egyszer a készülék bekapcsoló gombját a tetején;
  • nyomjuk meg a hangerőszabályzó gombok bármelyikét;
  • kattintsuk át a némítógombot néma állásra;
  • headsetet használva szintén a hangerőszabályzó gombok bármelyikét megnyomva tudjuk némítani a csörgést.

Ezzel a hívó fél továbbra is azt hallja, hogy kicsöng a hívása, de nem utasítjuk el azt. Így vagy magától rájön, hogy épp nem jókor próbál hívni minket, és leteszi, vagy elég csörgés után felveszi a hangposta (ha az be van kapcsolva).

Azonnali elutasítás

Amennyiben nem szeretnénk vagy nem tudjuk egyáltalán felvenni a hívást, mert mondjuk külföldön tartózkodunk, és drága lenne a roaming, kinyomhatjuk azt egyszerűen, és így a hívó fél számára rögtön megszakad a hívás:

  • nyomjuk meg kétszer a készülék bekapcsoló gombját;
  • headsetet használva nyomjuk le ÉS tartsuk lenyomva a headset középső gombját 2 másodpercig.

Ha a készülék nincs lezárva, akkor erre használhatjuk az ilyenkor megjelenő piros elutasítás gombot is:

Elutasítás üzenetküldéssel

Az iOS 6-tól kezdődően lehetőségünk van már akár üzenetküldéssel együtt elutasítani egy bejövő hívást. Ehhez iOS 6 esetén összesen húzzuk fel a hívásról értesítő képernyőt a híváskezelő funkciókhoz, a megjelenő opciók közül válasszuk az üzenet lehetőségét, majd válasszuk ki az előre beállított sablonok közül a megfelelőt, vagy adjunk meg egyedi üzenetet.

iOS 7 esetén már nem kell felhúzni semmit, a hívás felvételére szolgáló csúszka felett találhatóak a híváskezelő funkciók:

Ugyanakkor az üzenetküldés nem minden esetben jelenik meg a lezárt képernyő esetén, ez beállításoktól vagy akár adott szolgáltatótól is függhet, ilyen esetben ellenőrizzük a beállításainkat.

Az ilyenkor megjelenő üzeneteket a Beállítások (Settings), Telefon (Phone), Válasz üzenettel (Reply with Message) opciója alatt lehet szerkeszteni. (Sajnos ha nem magyarul használjuk a készülékünket, hanem mondjuk angolul, akkor a kezdő szöveg marad az angol “Can’t talk right now…”, ez ugyanis nem módosítható.)

Elutasítás emlékeztetővel

Van az a pillanat, amikor egy fontos hívás épp rosszkor érkezik, így nem tudjuk felvenni, viszont semmiképp sem akarunk elfeledkezni arról, hogy az illetővel beszéljünk. Ekkor lehet hasznos, ha emlékeztetővel utasítjuk el a hívást.

Ehhez iOS 6 esetén szintén mindössze fel kell húzzuk a híváskezelő opciókat, majd ki kell választanunk az emlékeztetőt. iOS 7 esetén ehhez sem kell felhúzni semmit, mert a hívás felvételére szolgáló csúszka felett találhatóak a híváskezelő funkciók, ahogy a fenti képeken is látszik.

Itt kétféle lehetőségünk is van. Az egyik, hogy 1 órával később figyelmeztessen, a másik, hogy akkor szóljon, ha elhagyjuk azt a helyet, ahol éppen tartózkodunk. Bármelyiket is válasszuk, az iOS ilyenkor hozzáad egy emlékeztetőt, amit bármikor módosíthatunk, ha az Emlékeztetők alkalmazásban a kívánt elem melletti (i) ikonra nyomunk.

Láthatjuk tehát, hogy egy-egy hívás elutasítására számtalan lehetőség van. Ha pedig bármely hívást elutasítanánk egy adott időtartam alatt, akkor egyszerűbb a Ne zavarjanak (Do Not Disturb) módot bekapcsolni iOS 6-tól kezdődően, ami automatikusan megteszi ezt helyettünk.

via:szifon.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A GMS-Goat Mobile Shop Eger legnépszerűbb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is! Több mint 3.000 javítás van a hátunk mögött!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Szombaton nincs szerviz!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Mobiltelefonok, tabletek és okosórák adásvétele

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

Discover more from GMS - Goat Mobile Shop

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading