Hamarosan érkezik a Spotify Apple Watch-ra

Hamarosan érkezik a Spotify Apple Watch-ra

A héten óriási örömhír érte az Apple Watch felhasználókat: hamarosan érkezik a Spotify az okosórára. Ez egy olyan hír, amire minden Apple Watch és Spotify felhasználó már az óra megjelenése óta vár, de eddig csak pletykákat hallhattunk erről.

Spotify végre Apple Watch-on is

A cupertinói cég érthető okokból a saját streaming szolgáltatását, az Apple Music-ot próbálja mindenkire ráerőltetni, de ahogy a telefon lezárt kijelzőjén, úgy az órán is vezérelhetünk más zene alkalmazást is. Lejátszáson/szüneteltetésen, számváltáson és hangerőszabályzáson túl mást viszont eddig nem nagyon tudtunk csinálni az óránkon, ha nem az Apple Music-ot használtuk, hanem a Spotify-t.

Hiába rendelkezik az óra 8 vagy 16 GB-os háttértárral, ha arra csak az Apple Music előfizetés tartalmait vagy iTunes-szal a telefonra töltött zenéket szinkronizálhatunk át.  Az Apple Music nem indult túl fényesen, persze mára már nagyon is jól használható, de aki egyszer “beleszokott” egy másik szolgáltatásba, az nehezen szánja rá magát a váltásra, főleg hogy igazán nem nyújt semmi többet zenei téren az Apple Music a Spotify-hoz képest. Persze ott vannak az Apple Music esetén a már futó és tervezett TV sorozatok, amiknek a megtekintéséhez ilyen jellegű előfizetés szükséges és persze arra is van példa, hogy itt jelenik meg picivel hamarabb egy új szám vagy album, de ez mondjuk igaz fordítva is.

A Spotify nagy hátránya egyértelműen az volt, hogy nem csináltak külön alkalmazást Apple Watch-ra. Egyértelműen kényelmesebb a telefonon elindítani a kívánt albumot vagy lejátszási listát, de nagyon sok esetben egyszerűen jobban kézre állna mindezt az órán, a csuklónkon megtenni, viszont erre eddig nem volt mód. Annyival kényelmesebb elmenni úgy futni, hogy nincs a karunkon a telefon, csak az óra és egy Bluetooth-os füles van nálunk, de mivel Spotify tartalmakat nem tudtunk offline hallgatásra az órára szinkronizálni, ezért a telefonnak is jönni kellett sajnos. Az Apple Watch különböző generációi folyamatosan abba az irányba haladtak, hogy minél többre legyenek képesek a telefon nélkül. A Series 2 már GPS-szel is rendelkezett, a Series 3 pedig az eSIM-mel már a mobilhálózatra is tudott csatlakozni, ami az előbbi problémát megoldotta volna a Spotify felhasználóknak is – ha lett volna alkalmazásuk az órán. Igaz, itthon hivatalosan jelenleg nem kapható olyan Apple Watch, ami rendelkezne mobilhálózati támogatással, de mondjuk sosem Magyarország számít tech viszonylatban. A Spotify viszont a héten bejelentette, hogy hamarosan érkezni fog az alkalmazás az órára is.

Tom Warren

✔

@tomwarren

Spotify’s Apple Watch app is going to be available v.soon, and it looks like it won’t have offline playback support. Here’s the promo ad https://www.theverge.com/2018/11/2/18055790/spotify-apple-watch-app-official-testing …1:06 AM – Nov 3, 2018

Twitter Ads info and privacy

Az alkalmazás jelenleg nem tudja az órára szinkronizálni a zenéket, ami azért elég gáz lenne, ha a hivatalos változatban is így maradna, de egyelőre ezt tudjuk be a béta állapotnak. Érdekesség, hogy korábban Andrew Chang készített egy Spotty névre hallgató klienst az órára, viszont névbeli hasonlóság miatt nem jelenhetett meg – viszont később Snowy-ra cserélte a nevet, majd végül a Spotify megkereste, hogy közösen készítsék el a hivatalos alkalmazást és most ennek az eredményét láthatjuk.

Reméljük, hamarosan a nagyközönség számára is elérhető lesz a Spotify Apple Watch-ra a most még hiányzó funkciókkal együtt, de addig is, aki jelentkezne a béta tesztelésre, az itt teheti meg – bár az iOS app esetén jelenleg tele van a kapacitásuk.

via: szifon

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: