Elérhető a Google éjszakai kameramódja

Elérhető a Google éjszakai kameramódja

Elképesztő sebességgel szaporodnak és sokasodnak a kameralencsék: a Galaxy A9 (2018) egyenesen négyet vet be a hátlapon. Persze nem csak mennyiségi, hanem minőségi előrelépések is történnek, és mivel a mobilkameráknak még mindig a sötét a legnagyobb ellensége, több gyártó is előállt a maga, fejlettebb esti módjával. Ezek általában több másodperc alatt, számos, eltérő expozíciójú fotóból fűznek össze egy dinamikusat és az éjjeli körülmények ellenére is kellően világosat.

Felvétel a Pixel 3 automata és éjszakai (Night Sight) módjával
Felvétel a Pixel 3 automata és éjszakai (Night Sight) módjával

 
Felvétel a Pixel 3 automata és éjszakai (Night Sight) módjával (forrás: AndroidCentral) [+]

A OnePlus 6T is tud valami hasonlót, csak még van mit rajta csiszolni, a szoftverben eleve erős Google viszont elsőre eltalálta a dolgot: a minap közzétett Night Sight éjszakai mód az első tesztek szerint fantasztikusan jó a Pixel telefonokon. Az AndroidCentral megjegyzi: a mód színeket és a részleteket is remekül előcsalja az igazán sötétből, viszont hiába az akár 9-15 rövid expozíció egy darab, hosszú záridős felvétel helyett, azért nem árt stabil kézzel tartani a telefont, különben a felvétel a bemozdulástól elmosódhat. A mód egyébként az előlapi kamera esetében, sőt: akár nappal is bevethető, persze elsősorban koromsötétben jön jól.

Esti mód a portolt Google Camera alkalmazásban
Esti mód a portolt Google Camera alkalmazásban

 
Esti mód a portolt Google Camera alkalmazásban [+]

A Night Site-ot a Pixel 3 mellett a korábbi Google márkás telefonok is megkapták vagy megkapják az elkövetkező napokban, és a mobilos kommuna előszeretettel portolja a szoftvert, a legsikeresebben Snapdragon chipsetes mobilokra. A GCam Pixel 3 Mod 1.1 6.1.013 még a Night Sight közzététele előtt került fel az internetre, mindenesetre felkínálja az esti módot.

Mivel ez nem hivatalos szoftver, és talán nem is a végleges esti módot kínálja, a feldolgozó algoritmus még nem tökéletes, és igazán sötétben valóban könnyen bemozdulnak az eredmények. Ugyanakkor a részletek és a fehéregyensúly is elég jó.

Via mobilarena

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: