Az Apple ismét feltörhetetlenné tette az iPhone-t az iOS 12-vel.

Az Apple ismét feltörhetetlenné tette az iPhone-t az iOS 12-vel.

Az atlantai Grayshift korábban a saját fejlesztésű GrayKey technológiájával feltörhetővé tette a legújabb iOS eszközöket, egészen az iPhone X-ig bezárólag. Az Apple ezután további lépésekkel próbálta megakadályozni, hogy a Grayshift feltörje a telefonjaikat.

A Grayshift viszont felvette a kesztyűt, hogy teljesíthessék a telefon feltörésére irányuló megbízásokat. Tehették: olyan megrendelőik voltak, mint az amerikai bevándorlási hivatal és az amerikai titkosszolgálat.

iphone-hacking

A Forbes azt írja – a GrayKey technológiát jól ismerő forrásokra hivatkozva –, hogy az eljárás az iOS 12-t futtató eszközökön már nem alkalmazható. A GrayKey ezeken csak az úgynevezett részleges kinyerést (partial extraction) alkalmazhatja. Ez azt jelenti, hogy csak a titkosítatlan fájlokat és némi metaadatot lehet kinyerni a telefonról.

A GrayKey korábban a brute force technikát alkalmazta; ez azt jelenti, hogy az eszköz milliónyi jelszó-kombinációt próbált végig, megkerülve az Apple saját rendszerét, ami néhány próbálkozás után automatikusan letiltja az ilyen kísérleteket. Ez a technika mostantól nem működik. És ha az a cég sem tudja feltörni az iPhone-t, amit többek között az Apple egy korábbi biztonsági szakértője alapított, akkor valószínűleg senki másnak nem fog sikerülni.

A biztonsági szakértőket megdöbbentette a dolog, ugyanis senki nem tudja, hogy az Apple milyen trükköt alkalmazott. Vlagyimir Katalov, az Elcomsoft szakértője, aki korábban több sebezhetőséget is talált az Apple technológiájában, szintén értetlenül áll a jelenség előtt.

Érdemes frissíteni, ha segítségre van szükséged, gyere és segítünk  GMS – Goat Mobile Shopban

via: index.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: