A Google megerősítette: A Dark mód óriási segítséget jelent az akkumulátor élettartam növeléséhez Androidon

A Google megerősítette: A Dark mód óriási segítséget jelent az akkumulátor élettartam növeléséhez Androidon

Régóta tudjuk, hogy a sötét / éjszakai módú alkalmazások meghosszabbíthatják az OLED képernyőkkel rendelkező okostelefonok akku élettartamát. Ez igaz az Androidra, és ez igaz az iPhone-ra is. Ennek az az oka, hogy az egyes képpontok kevesebb munkát végeznek a képernyő sötét területein és gyakorlatilag nem használnak fel energiát, ha valódi feketét mutatnak. Ahogy a TheVerge felvette, a Google ezt a héten tovább sulykolta az Android fejlesztői konferencia alatt, bemutatva néhány diát, amelyek összehasonlítják a különböző színek megjelenítésével járó energia felvételt. (A vállalat az eredeti Pixel okostelefont használta fel ezekre a mérésekre.)

Látható, hogy a nagy fehér felületek megjelenítése használja fel a legtöbb energiát. Ez  késztette arra a Google-t, hogy belássa: a fehér színek gyakori megjelenítése a saját alkalmazásaiban és az Androidban mint dizájn irányelv, kevésbé ideálisak. Jelenleg mindenhol ez a nagy fehérség van a Google termékeiben. Gondoljunk csak a beállítások menükre androidon, vagy a gmail app gyári színeire.

Szerencsére úgy tűnik, hogy a vállalat felismeri a sötét mód jelentőségét. A YouTube- és az Android felületek már rendelkeznek kapcsolható “Dark Móddal” és a Google a funkciót a mobilos rendszerébe is hamarosan bevezeti. Már az Androidon is beállítható egy sötét téma a gyors beállítások legördülő menüben és a legtöbb gyári app beállításaiban, de a Google még nem ment el egészen addig, hogy a teljes a rendszeren bekapcsolható legyen az éjszakai mód. (Ez ugyan az egyébként, amit a Samsung az új One felhasználói felületén tervez bevezetni.)

Jó példa a sötét üzemmód használatával kapcsolatban: csak nézd meg a hatalmas különbséget a fenti táblázaton 100 százalékos fényerejű fekete illetve fehér szín megjelenítésekor. A sötét üzemmód energiamegtakarítása nyilvánvaló.

via: theverge

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

A Goat Mobile Shop Eger legújabb mobiltelefon boltja. Mindennel foglalkozunk amiben SIM kártya van, ami okos, aminek érintő-képernyője van. És még ezek tartozékaival is!

100%-ig egri tulajdonban lévő cég 🙂

Így érsz el minket:

3300 Eger Szent János utca 7

+36 30 622 9514
hello@goatmobile.com

Nyitvatartás:
Hétköznapokon: 09:00 - 17:30, Szombaton: 09:00 - 13:30 Webshopon 0-24-ben rendelhetsz és akár 24 órán belül szállítunk!

Mivel foglalkozunk?

Gyors szerviz

Tokok, fóliák, adatkábelek és egyéb tartozékok értékesítése

Egyedi tokok készítése 1 órán belül

%d bloggers like this: